De noi depinde viaţa lor! – un proiect dedicat tinerilor institutionalizaţi

0

Asociatia Impreuna Desenam Viitorul anunta lansarea proiectului “De noi depinde viata lor”, al cărui obiectiv principal este sprijinirea integrarii sociale a tinerilor din centrele rezidentiale din judetul Bacau.

45 de tineri, din centrele de plasament din Bacau, cu varste cuprinse intre 15 si 18 ani vor participa la sase ateliere ce folosesc metode non-formale de educatie. Temele atinse de aceste ateliere sunt: angajare, redactarea unui CV si a unei scrisori de intentie, sanatate, comunicare, competente anteprenoriale, obiective de viata, gestionarea resurselor financiare.

In acelasi timp, in liceele din orasul Bacau, va fi lansat un concurs de proiecte. Elevii vor fi provocati sa creeze metode de combatere a discriminarii tinerilor institutionalizati. Cei mai buni participanti la concurs vor participa la un seminar unde isi vor prezenta propunerile. Cea mai buna metoda va fi premiata si implementata.

In cadrul proiectului, pe baza informatiilor acumulate, vor fi editate doua brosuri de bune practici. O brosura este destinata tinerilor din centrele rezidentiale din toata tara care nu au participat la aceste ateliere. Cealalta brosura este destinata institutiilor care doresc sa realizeze actiuni similare si prezinta detaliat actiunile de implementare ale intregului proiect si structura atelierelor.

Prin acest proiect va fi creata si o platforma online destinata tinerilor institutionalizati. Aici tinerii vor avea ocazia sa afle informatii utile zilnic, oferte de locuri de munca cat si sa interactioneze si sa schimbe idei. Adresa platformei este WWW.TINERIIVIITORULUI.RO

Actiunile proiectului sunt implementate de o echipa de tineri voluntari din cadrul Asociatiei Impreuna Desenam Viitorul, cu varste cuprinse intre 19 si 25 de ani.

Proiectul “De noi depinde viata lor” este finantat de Comisia Europeana, prin programul Tineret in Actiune, Actiunea1.2 – Initiative ale tinerilor.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează