Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

DE CE SĂ VOTEZ? || EDIȚIA a 3- a

0

Asociația pentru Dezvoltare Umană Iași este o organizație care urmărește să construiască o comunitate de tineri cu scopul de a duce la dezvoltarea societății prin educație în spiritul unor valori care pun în prim-plan: profesionalismul, valorificare potențialul creator al tinerilor și grija pentru aproape.

Ca parte a mai marii noastre comunități, cu mai multe centre în regiunea Moldova , promovăm o varietate de proiecte de natură civică, dezvoltarea abilităților diplomatice și organizarea de conferințe naționale și internaționale.

Ce ne propunem?

În lumina valorilor democratice, ne exercităm o dată la patru ani dreptul la vot pentru alegerea reprezentanților Camerei Deputaților și a Senatului.

Anul acesta, data de 6 decembrie este consacrată stabilirii de către cetățeni a demnitarilor ce vor fi investiți cu putere legislativă.

Un proces de o importanță majoră?

Am putea fi contrariați de această întrebare retorică, în condițiile unei informări propice cu privire la impactul major al acestui eveniment în viața cetățenilor unei națiuni, însă statisticile ultimilor ani vin și reiterează că, în fapt, suntem încă într-o nevoie acută de a înțelege un aspect simplu: fiecare dintre cei aleși de către noi ne vor reprezenta nevoile, valorile și nivelul de evoluție pe o perioadă îndelungată.

Așadar, “De ce să votez? Ediția a III-a” vine ca o continuitate organică la calitatea edițiilor anterioare, încheind un ciclu ce are ca scop implicarea cetățenilor români în procesul electoral și promovarea unui dialog între comunitățile locale de tineret și liderii politici ale acestora.

Pentru a obține impactul dorit, Asociația pentru Dezvoltare Umană are în vedere să:

  • Creeze un cadru informațional vital la nivel social prin care tinerii pot influența pozițiile adoptate de reprezentanții acestora și direcțiile pe care aceștia le urmează.
  • Lanseze un proiect unic la nivelul regiunii Moldova, o conferință cuprinzătoare în 7 orașe: Iași, Roman, Vaslui, Botoșani, Bacău, Câmpulung Moldovenesc și Suceava, unde vor fi prezenți principalii candidați pentru pozițiile din Camera Deputaților și Senat.
  • Ofere oportunități de practicare a voluntariatului de calitate bazat pe mecanisme profesionale și pe principii puternice.
  • Crească gradul de implicare al tinerilor în sfera politică prin oferirea unui cadru de informare și participare în procesul decizional și analitic.

Pentru mai multe detalii, ne puteți urmări evenimentul pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/ADU.Romania sau ne puteți contacta la adresa de e-mail: contact@dezvoltareumana.org.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.