Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Daruri și lumină la Fundația Inimă de Copil!

0

”Alături de oameni, care ajută alți oameni și care cred că BINELE ne face BINE, suntem o forță uriașă”, așa crede echipa Fundației Inimă de Copil!

Împreună au demonstrat că există magie de sărbători și au împlinit așteptările a sute de copii care aveau nevoie să știe că Moș Crăciun există și că anul acesta nu-i va uita.

Alexandra este unul dintre copiii care nu spera să primească cadouri de Crăciun.

La cei 14 ani ai ei a cunoscut duritatea vieții mult prea devreme, dar știe acum că viața ei poate și trebuie să fie mai bună. Fetița este crescută de bunici, trăiește într-o casă de lut aflată pe un vârf de deal din județul Vaslui, fără curent electric și visează să ajungă la liceu.

De 7 ani de zile, de când mama a plecat în străinătate, fetița este în grija bunicilor. Singurul sprijin pe care-l primește Alexandra de la mama sunt câțiva bănuți pe care aceasta reușește să-i trimită ocazional. Cei trei își duc cu greutate viața. Dar cu toate astea, chipurile lor sunt de multe ori senine și vesele. Au învățat să se drămuiască cu ce au. Au ca sprijin doar pensia bunicului, de 800 de lei și alocația fetei. De câteva luni, de când am aflat de povestea lor, Alexandra  a intrat în programul nostru de burse de studiu ”Un sat, Un copil”. Ea primește bursa și pachetul de alimente pe care organizația speră să îl poată aloca lunar.

Tristețea apare atunci când se gândesc la viitor. Ce se va întâmpla cu Alexandra, după ce va termina școala din sat? Alexandra e un copil silitor, cu note bune, care merită să meargă la liceu, facultate. Anul viitor copila ar trebui să meargă la liceu la Bârlad. Bunicii se gândesc cum vor găsi banii ca să o țină acolo.

Între timp Alexandra visează. Visează să termine liceul și apoi să ajungă la facultate, la UNATC, pentru că își dorește mult să devină actriță. Până atunci, ea coboară în fiecare dimineață, din căsuța din vârf de deal, prin noroi, peste șanțuri și își duce telefonul și acum tableta primită, la vecinii din vale, la încărcat. Din fericire, peste puțin timp, Alexandra va putea să-și încarce tableta la ea acasă. Curând, în casa din lut, datorită generozității unor sponsori, Inimă de Copil va face lumină! Până atunci a venit oricum bucuria Craciunului și a cadourilor primite…

Alți 716 copii l-au primit cu mare bucurie pe Moș Crăciun

Alți 716 copii, aflați în situații de viață dificile, la fel ca și Alexandra, care nici măcar nu visau cu adevărat să primească daruri, au simțit în ajunul Crăciunului că magia există. Că Lumina este în oameni și că fiecare dintre noi putem, cu altruism și compasiune, să așezăm speranța, bucuria și încrederea în viețile unor copii cu grijii de om mare.

Donatori din tară și din afară, companii partenere au făcut, împreună cu Inimă de Copil, ca acest Crăciun să fie unul dintre cele mai bune și generoase de până acum.

Împreună au dăruit cadouri de Crăciun și au așezat speranță în viețile a 717 copii.

717 copiii din toate colțurile satelor și orașelor, din căsuțe izolate ale cătunelor din 4 județe. Din comunele Pechea, Cavadinești, Gohor, Furceni, Cosmești și Buciumeni, dar și orașele Galați, Tg Bujor și Tecuci din județul Galați, din Străoane, Biliești și Vintileasca din județul Vrancea, Vădeni și Jirlău din județul Brăila, Viișoara, Puiești, Coroiești, Grivița, Ivești din județul Vaslui, copiii s-au bucurat până acum să primească în dar: dulciuri, jucării, hăinuțe și încălțări, dar și produse de igienă.

”Am ajuns cu vestea bună a Nașterii Pruncului Iisus la copiii pe care îi știam și susțineam, dar și la copiii pe care i-am aflat acum. Peste tot darurile au adus emoție, bucurie, speranță și un Crăciun mai bun!

Am dăruit celor mai puțin norocoși, am împlinit visurile și dorințele sincere ale copiilor aflați în dificultate alături de parteneri minunați: Fundația Vodafone România, Phoenix Slag Services, UiPath Foundation, Biserica Creștină Emanuel Galați prin programul Samaritan’s Purse, Șantierul Naval Damen Galați, Romportmet și donatori persoane fizice.” Anna Burtea, director executiv Fundația Inimă de Copil.

Au contribuit la distribuție personalul organizației și voluntari, cadre didactice și autoritați locale din localitațile implicate, un grup de voluntari studenți din cadrul Facultății de Arhitectură Navală Galați împreună cu șef lucrări dr. ing Florin Teodor.

Pentru toate acestea, primesc recunoștință și mulțumiri!

Încheiem astfel un an extrem de zbuciumat și rămânem în gând cu ideea că Moș Crăciun e în Binele și Bunătatea din oameni! E bunătate, generozitate și solidaritate, iar de toate acestea au nevoie copiii tot anul pentru a continua să-și îndeplinească visurile. Și dacă vreți să contribuiți, încă o puteți face pe pagina de campanie de Craciun a organizației: www.inimadecopil.ro/craciun.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.