Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„Dăruiește o zi de tabără unui copil!”, la final!

0

De 19 ani, în fiecare vară, începând cu 1 iulie, Fundația Inimă de Copil organizează tabere de vară, de o săptămână, pentru toți copiii din programele Fundației.

Aceștia participă la activități sociale care le stimulează autonomia, creativitatea, îi încurajează să viseze la o viață frumoasă și le dau încredere în forțele lor. Primesc astfel un exemplu concret că se poate trăi frumos și că își pot construi viața de adult așa cum vor ei.

80 de copii cuminți și silitori care provin din familii defavorizate, copii și tineri cu dizabilități însoțiți de părinți, dar și bursierii din programul „Un sat, un copil!”, care se pot lăuda cu rezultate școlare deosebite s-au bucurat vara aceasta de o săptămână plină de bucurie, joacă și mișcare în aer liber, alături de alți copii de vârsta lor. Toți s-au simțit extraordinar în această vacanță şi au profitat de fiecare clipă, iar când afară a plouat au învățat să „lucreze” în echipă.

80 de grozavi au trait în 7 zile experiențe inedite, s-au distrat şi au legat prietenii, iar noi suntem bucuroși că am reușit și în acest an să le facem vacanță frumoasă și să le arătăm o lume întreagă de posibilități.  Responsabili cu distracția au fost 4 voluntari magnifici, veniți de departe, tocmai din Franța și le mulțumim pentru voia bună.

Taberele Inimă de Copil au fost organizate între 1 iulie și 31 iulie, în patru serii, și au fost gratuite pentru copii.

Proiectul nu se poate derula an de an, fără sprijinul comunitătii, al companiilor, donatorilor și voluntarilor care înțeleg importanța unui astfel de gest.

Mulțumim tuturor celor care au înțeles să sprijine copiii din Fundatia Inima de Copil să-şi împlinească visul de a merge în tabăra! Elenor- Daniel Duda, Marcant – Dumitru Enache, Asociația Mâcon Galati din Franța-Pierre Bagne, Heart of a Child UK, și persoane fizice deopotrivă! Ați fost grozavi!

Mulțumirile noastre speciale se îndreaptă către domnul Corneliu Bercariu- Centrul de Echitație Caballus- care an de an ne primește în acel loc de poveste.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.