Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

CUSĂTURI TRADIŢIONALE. TEHNICĂ ŞI ÎNDEMÂNARE @Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi

0

Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi, în parteneriat cu Şezătoarea „Dunărea de Jos” Galaţi, vă invită joi, 7 iulie 2016, ora 1700, să luaţi parte la șezătoarea cu tema: CUSĂTURI TRADIŢIONALE. TEHNICĂ ŞI ÎNDEMÂNARE.

Afis Sezatoare 7 iunie 2016

Printre modalităţile de ornamentare a materialelor textile de uz casnic sau de port popular, acul cu fir, mai mult sau mai puţin preţios, prezintă marele avantaj de a avea o paletă largă de tehnici de execuţie, de la simpla însăilătură albă, până la cusături decorative poliforme. Tehnicile de cusut au apărut odată cu îmbrăcămintea, cusăturile de bază având o utilizare generală, pentru prinderea părţilor componente. Cusăturile ornamentale fac diferenţa, apărând ca un gen decorativ, care presupunea foarte multă îndemânare, permiţând realizarea unor deosebiri semnificative, în funcţie de statutul fiecăruia în societate. (muzeograf Ionela Daniela Antohe)

Astfel de cusături tradiţionale, realizate cu un talent deosebit, vă invităm să vedeţi şi în cadrul şezătorii, care se va desfăşura la Muzeul „Casa Cuza Vodă”, str. Al. I. Cuza, nr. 80, Galaţi.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.