VIDEO: Cu susu’-n jos, despre creativitate și reciclare

0

Upside Down este un proiect realizat de un grup de patru tineri, care și-a propus ca prin ideea lor să scoată în evidență problemele mediului înconjurător din România și să ofere oportunități de lucru persoanelor din medii defavorizate și cu dizabilități. Pentru a reduce cantitatea de deșeuri, ei vor să transforme materiale reciclabile sau materiale care nu mai pot fi folosite în noi produse de calitate și inedite.

Proiectul Upside Down este unul dintre cele 5 proiecte finaliste la competiția Social Impact Award 2012. Inițial, 43 de idei de proiecte de antreprenoriat social au fost selectate la nivelul României. Comentariu juriu: Cool idea. The problem of recycling waste is not disregarded, but the mix of the two  – waste and disabilities – is novel. New solution.

Unul dintre premii se acordă în baza voturilor publicului. Votarea se face online la socialimpactaward.net/participation/community-voting/, secțiunea – Romanian Projects – proiectul Upside Down. Premiul, de 1500 EUR, garantează începerea proiectului. Pentru a sprijini echipa să își implementeze proiectul, nu trebuie decât să votați la secțiunea precizată.

Problema pe care proiectul o abordează este creșterea cantității de deșeuri nebiodegradabile ce sunt depozitate în gropile de gunoi, datorită tendinței oamenilor de a consuma din ce în ce mai mult. În România, cantitatea de deșeuri procesată pe cap de locuitor este de 308 kg, 99% fiind depozitată în gropile de gunoi și doar 1% fiind reciclată.

Ideea aparține unui grup de tineri ieșeni care cred în schimbare și susțin următoarea teorie a schimbării: „DACĂ folosesc deşeurile şi rebuturile într-un mod creativ în așa fel încât să ofer o alternativă la produsele prezente pe piață, produse care nu sunt prietenoase mediului, ATUNCI contribui activ la reducerea cantității de deșeuri ce vor fi depozitate în gropile de gunoi.”

 

Pentru a reduce deșeurile, Upside down transformă materialele reciclabile (tetra-pack, camere de cauciuc, materiale rebut) în produse utile, de calitate și inedite, conform conceptului UPCYCLE. Produsele lor includ genți, portofele, agende, mape, care pot fi personalizate sau create după dorințele clienților.

Echipa Upside Down – salut@upside-down.ro

Prezentare video – www.trilulilu.ro/video-ong/upside-down-social-impact-award-2012-finalist
Upside Down | Social Impact Award 2012 Finalist

Vezi mai multe video din ong

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează