Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

CRUCEA ROȘIE ÎN SLUJBA UMANITĂȚII

0

Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galați, în parteneriat cu Biblioteca „V.A. Urechia” Galați, Crucea Roșie Română – Filiala Galați și Serviciul Județean Galați al Arhivelor Naționale vă invită miercuri, 27 iulie 2016, ora 1115, la Muzeul „Casa Cuza Vodă”, unde se vor desfășura o serie de activități sub genericul CRUCEA ROȘIE ÎN SLUJBA UMANITĂȚII, menite a marca sărbătorirea a 140 de ani de la înființarea Crucii Roșii Române.

image description

Cu acest prilej, muzeograful Mariana-Delia Pohrib va susține o expunere referitoare la contextul istoric internațional (Bătălia de la Solferino, 1859) și personalitatea celui care a contribuit în mod covârșitor la fondarea Crucii Roșii Internaționale, Henry Dunant (1828-1910).
 
Contribuția gălățeană la dezvoltarea acestei societăți va fi subliniată prin vernisarea unei micro-expoziții care va cuprinde documente reprezentative din perioada 1878-1942, aflate laServiciul Județean Galați al Arhivelor Naționale, precum și bunuri muzeistice din colecțiile Muzeului de Istorie „Paul Păltănea” Galați, cu referire la viața medicală din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.
Revenind în actualitate, prin amabilitatea domnului director Gheorghiță Hogea vor fi prezentate activitățile actuale ale Crucii Roșii Române – Filiala Galați  precum și manevre de resuscitare în caz de stop cardio-respirator.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.