Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

CRUCEA ROȘIE: apel umanitar de urgență pentru susținerea familiilor afectate de inundațiile din judetul Galați

0

Crucea Roșie Română oferă sprijin pentru familiile afectate de inundațiile din Galați

  • 1000 de saci de dormit
  • 500 de pături
  • 300 de lenjerii de pat
  • 100 de paturi pliante
  • 300 de pachete cu produse de igienă 
  • 20 de calorifere electrice

 Societatea Națională de Cruce Roșie din România trimite către zonele afectate de inundațiile din Galați, două camioane și o autoutilitara de marfă cu materiale pentru susținerea pe termen mediu și lung a familiilor afectate.  Valoarea materialelor este de 206 000 lei.

În urma unei situații de urgență cauzată de dezastre naturale, ajutorarea imediata a victimelor cu  hrană, apă, adapost și îngrijire medicală este vitală pentru a împiedica  pierderile de vieți omenești și pentru a alina suferința. La fel de importantă este asistența ce trebuie acordată comunitaților afectate și în perioada post-dezastru. În conformitate cu misiunea sa, Crucea Roșie Română se implică în sustinerea pe termen mediu și lung a persoanelor aflate în dificultate.

Mâine, 25 septembrie 2013, două autocamioane și o autoutilitara de marfă ale Crucii Roșii Române, încărcate cu 1000 de saci de dormit, 500 de pături de lână, 300 de lenjerii de pat, 100 de paturi plinte, 300 de pachete cu produse de igienă (săpun, detergent de rufe, detergent de vase, pasta de dinti, periute de dinti, pasta de ras, sampon, etc), 20 de calorifere electrice vor fi direcționate către zonele afectate din județul Galați.

Pe baza anchetelor sociale, materialele vor ajunge în perioada următoare la familiile afectate.

Toate materialele provin din depozitul pentru situații de urgență și dezastre al Crucii Roșii Române și au o valoare de 206 000 lei. La acestea se adaugă 20 de calorifere donate de filiala de Cruce Roșie Salaj achiziționate din fonduri proprii.

În acest moment în județul Galați sunt  aproximatiiv 1200 persoane evacuate din 8 localități,  peste 73 de locuințe distruse și mai mult de 2000 h de suprafețe agricole afectate (din total 4457 ha), conform utimelor evaluări ale  Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

crucea rosie

Reamintim că Societatea Națională de Cruce Roșie din România a lansat un apel umanitar de urgență pentru susținerea pe termen scurt, mediu și lung a familiilor afectate de inundațiile din judetul Galați. Persoanele fizice și juridice care vor să contribuie cu alimente greu perisabile  pot face donații prin intermediul programului Bănca de Alimente a Crucii Roșii în toate magazinele din rețelele: Carrefour, Real, Mega Image și Metro. Alimentele de bază sunt: mălai, făina, zahăr, orez, paste făinoase, conserve de carne, conserve de pește, apă. De asemenea, pot face donații online pe site-ul oficial al Crucii Roșii Române www.crucearosie.ro sau în conturile special deschise de Crucea Roșie Română la BRD – Agenția Piața Romană:

LEI  :  RO36BRDE410SV51618614100  /

EUR : RO71BRDE410SV51618884100 / USD  : RO29BRDE410SV18793954100

Sumele colectate în cadrul campaniei umanitare vor fi folosite pentru achiziționarea de sobe, aragazuri, frigidere, calorifere și alte produse de folosință îndelungată destinate persoanelor afectate de inundații.

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.