Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Iași: Crăciun cu Zâmbete – Ediția a XVII-a

0

Proiectul „Crăciun cu Zâmbete” revine și în acest an! Asociația Studenților Bioingineri (ASB) Iași, organizează în data de 18 decembrie 2019 ediția a XVII-a a evenimentului caritabil „Crăciun cu Zâmbete”. Proiectul se adresează cadrelor didactice și studenților Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași, dar și celor ce își doresc să aducă un zâmbet pe chipurile celor nevoiași în prag de sărbătoare alături de voluntarii proiectului.

În acest an, Asociația Studenților Bioingineri vine în ajutor familiei Vieriu, formată din 4 copii (3 fetițe de 11, 8, respectiv 5 ani, și un băiețel de 2 ani) și tatăl lor. Aceștia locuiesc într-o casă cu două camere, dintre care doar una încălzită. Veniturile familiei sunt reprezentate doar de alocațiile celor mici, iar tatăl nu se poate angaja întrucât, în urma unei anchete demarate de Protecția Copilului, a dat declarație pe propria răspundere că nu o va face pentru a avea grijă de cei mici care au fost abandonați de către mamă. Familia are o casă aflată în construcții, dar, din cauza lipsei banilor, lucrările stau pe loc.

Nevoile familiei sunt destul de mari, prin urmare, Asociația Studenților Bioingineri încearcă să ofere acestei familii niște condiții de trai mai bun printr-o serie de evenimente caritabile, după cum urmează:

  • 10 decembrie: Seară de Film Caritabil, susținută în cadrul Facultății de Bioinginerie Medicală.

  • 14 decembrie: Petrecere Caritabilă, care a avut loc în Hunter’s Pub.

  • 16 decembrie: Board Games Cartabil, care se va desfășura în Cafeneaua Piața Unirii.

  • 10-18 decembrie, Târg de Handmade/Carte, unde voluntarii vor confecționa și comercializa diverse lucruri făcute manual (brățări, felicitări, etc.), precum și cărți donate de către studenții facultății.

  • În data de 18 decembrie se va desfășura Crăciun cu Zâmbete – ediția a XVI-a, eveniment ce are ca scop încheierea strângerii de fonduri prin diverse momente artistice susținute de studenții facultății, dar și de persoane din exterior. Acesta va avea loc în Sala de Conferințe a Facultății de Bioinginerie Medicală, începând cu ora 18:00.

Banii strânși în urma evenimentelor vor fi donați integral familiei Vieriu.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.