Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Copiii de la Târgu Bujor au desenat orașul

0

IMPORTANȚA APEI ÎN DESENE PE ASFALT 

Copiii de la Târgu Bujor au desenat orașul

Sâmbătă, 01 august, „Asociația Din Drag și Dor pentru Comunitate” din Târgu Bujor a organizat al 2-lea eveniment în cadrul Clubului de activități recreative. Acțiunea DESENE PE ASFALT a provocat imaginația copiilor să răspundă prin desen, la întrebarea “Cât de importantă este apa?”

Evenimentul a avut ca scop creșterea gradul de conștientizare asupra consumului responsabil de apă precum și de a reaminti faptul că schimbările climatice și de mediu sunt în continuă ascensiune, cu efecte negative, ireversibile asupra Planetei. Cei 50 de copii înscriși la această activitate au fost grupați astfel încât, echipele formate au păstrat regulile de distanțare socială impuse de autorități pe 1 August. După o scurtă introducere a temei prezentată de domnul Ionuț Procop, fondatorul asociației și Inginer pe Energii Regenerabile, copiii au desenat tot centrul orașului, de la Casa de Cultură până la intersecția “Bujorelul”, fiind în acest timp supravegheați și îndrumați de voluntari. Activitatea s-a încheiat cu un prânz și o festivitate de apreciere a lucrărilor, lucrări pline de pasiune și creativitate. Toți copiii au primit diplome de participare.

Proiectul Club de activități recreative, este dezvoltat cu sprijinul finanțării obținute în cadrul programului Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow și are scopul de a stimula gradul de implicare în activități recreative și de a conecta comunitatea. În cadrul programului de activități ce se vor desfășura pe parcursul a 3 luni, menționăm pictura, șotronul de vacanță, digitalizare, dansul energetic pentru adulți, șah pentru vârstnici și board-games pentru copii.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/de inițiativă.

Asociația din Târgu Bujor a luat naștere așa cum îi spune și numele, din Drag și Dor pentru Comunitate: “După aproape 9 ani de experiență peste hotare, am simțit că vreau să implic oamenii de acasă în acțiuni civice și sociale, să creez o comunitate, care doar prin acțiune poate aduce o schimbare mediului în care trăiește.”
Mulțumim voluntarilor și tuturor celor implicați în proiectele noastre.

https://www.facebook.com/events/2929584353836629/?active_tab=about

https://www.facebook.com/ADDPC-Asocia%C8%9Bia-din-Drag-%C8%99i-Dor-pentru-Comunitate-112158673697378/?epa=SEARCH_BOX

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.