Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Copiii de la Fundaţia Cuvântul Întrupat au primit calculatoare în dar de la Asociaţia Ateliere Fără Frontiere

0

În această toamnă, Fundaţia Cuvântul Întrupat a primit o donaţie de 9 calculatoare din partea Asociaţiei Ateliere Fără Frontiere, pentru a fi folosite în lucrul cu copiii sprijiniţi prin proiectele fundaţiei.

Periodic, prin programul de donaţii IT, ASSOCLIC, Ateliere Fără Frontiere lansează apeluri de proiecte adresate asociaţiilor, instituţiilor şi şcolilor, apeluri în urma cărora cele mai bune proiecte sunt selectate, iar organizaţia sau instituţia aplicantă primeşte calculatoare ce vor fi întrebuinţate pentru a-i ajuta pe copii sau tineri să-şi îmbunătăţească abilităţile de utilizare a acestora, ca parte a demersului educativ şi de integrare.

Fundaţia noastră a propus două proiecte, unul pentru copiii, adolescenţii şi tinerii ce frecventează Centrul Comunitar «La Vale» din Galaţi, iar al doilea pentru copiii şi adolescenţii sprijiniţi prin Centrul din comuna Tudor Vladimirescu, serviciu aflat în prezent în plin proces de amenajare, dotare, autorizare şi acreditare.

«Suntem bucuroşi să-i putem ajuta în continuare pe copii să înveţe lucrul cu calculatorul, acum cu aceste echipamente mai bune. Majoritatea copiilor nu au acasă un calculator, unii nu au nici măcar energie electrică, iar în zilele noastre a avea acces la un astfel de echipament şi abilităţile necesare pentru a-l folosi nu este un moft, ci o necesitate. Pe durata celor 9 luni cât durează proiectele, copiii vor învăţa lucruri noi, se vor documenta pe internet pentru temele de şcoală, vor învăţa să scrie şi să deseneze, dar se vor şi juca pe calculator. Vom organiza chiar un concurs de dactilografiere şi o expoziţie cu lucrările lor. Sperăm ca toate acestea să-i ajute pe copii să aibă şansa unei vieţi mai bune», spune Laurenţiu Archip, educator Cuvântul Întrupat.

Partenerii noştri de la Ateliere Fără Frontiere ne-au povestit despre activitatea lor: colectează echipamente folosite de la companii, le recondiţionează în atelierul propriu unde lucrează tineri provenind din medii defavorizate, iar în cele din urmă fiecare calculator are practic o nouă viaţă, ajungând suport educativ pentru alţi copii sau tineri. Este, înainte de orice altceva, o poveste frumoasă despre cum oamenii dau valoare lucrurilor, în dorinţa lor de a-i ajuta pe cei care au nevoie.

Despre Ateliere Fără Frontiere

Ateliere Fără Frontiere este o asociaţie română non-profit de inserţie socio-profesională a cărei misiune este integrarea socio-profesională a persoanelor în mare dificultate, lupta împotriva risipei şi poluării prin recondiţionarea şi reciclarea echipamentelor IT uzate şi solidaritatea digitală prin donaţii de echipamente IT pentru proiecte educaţionale şi sociale. www.atelierefarafrontiere.ro

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.