Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Conferința Națională de Bioinginerie pentru Studenți și Tineri Cercetători – BENG Conference

0

Conferința Națională de Bioinginerie pentru Studenți și Tineri Cercetători – BENG Conference, Ediția a XXIII-a

Proiect devenit tradiție pentru Asociația Studenților Bioingineri, Conferința Națională de Bioinginerie pentru Studenți și Tineri Cercetători (BENG Conference), se desfășoară în perioada 22-25 aprilie 2021 și este cea mai mare conferință studențească de profil biomedical din România.

Sub auspiciile Facultății de Bioinginerie Medicală din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, scopul manifestării este de a crea un cadru adecvat în care studenții din diferite centre universitare să aibă posibilitatea de a-și prezenta rezultatele științifice în fața specialiștilor în domeniu ȋntr-o atmosferă deschisă și prietenoasă.

În mod normal Conferința are scopul de a reuni la Iași studenți pasionați de știință pentru 4 zile pline de workshop-uri și lucrări stiințifice dar, având în vedere contextul actual, în acest an Conferința se va desfășura integral online.

În acest an, ediția a XXIII-a a Conferinței Naționale de Bioinginerie pentru Studenți și Tineri Cercetători reunește peste 200 de participanți, atât studenți ai Facultății de Bioinginerie Medicală, cât și din centrele universitare București, Bacău, Cluj, Timișoara, Suceava și Republica Moldova. Prelegerile interactive și workshopurile acestui an acoperă arii de larg interes din domeniile “Sănătate” și “Stiințe inginerești aplicate ȋn medicină”, temele adresându-se atât bioinginerilor, cât și fizio-kinetoterapeuților.

Festivitatea de deschidere și afișarea posterelor participante vor avea loc joi, 22 aprilie 2021 iar vineri, 23 aprilie, este programată o sesiune de workshopuri atractive, printre care „Rămâi în formă maximă la orice vârstă! Fizioterapie –> wellness –> estetică facial și corporală”, „O nouă eră în prevenirea și combaterea dopajului în sport”, „Kinesiotaping (principii, confecționarea benzilor, aplicații de bază)”, „Introducere și instruire în utilizarea practică a chestionarului specializat – Potapenco Roman Questionnaire (P.R.Q.) – pentru pacienții care suferă de dureri de spate. Chestionar elaborat special pentru kinetoterapeuții și terapeuții manuali”, „O vizită în lumea enocoloranților”, ,,Noi biomateriale pentru regenerarea osoasă: Considerații teoretice și practice”.

Sâmbătă va avea loc sesiunea de comunicări științifice și o seară social online, urmând ca duminică să aibă loc festivitatea de premiere și cea de incheiere a evenimentului.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.