Conferinţa internaţională IASHINGTON aduce magia culturilor lumii la Iași în perioada 3-9 septembrie 2012

0

Tineri entuziaşti, dornici de performanţă, cu ambiţii îndrăzneţe şi minţi creative. Ei sunt cei care organizează şi anul acesta în Iaşi conferinţa internaţională IASHINGTON. Vorbim despre voluntarii organizaţiei non-guvernamentale AIESEC Iaşi, care, în perioada 3-9 septembrie 2012 vor să aducă 90 de participanţi de peste mări şi ţări şi 60 de delegaţi români pentru a participa la IASHINGTON.

Gândit iniţial pentru a promova oraşul prin valorile culturale şi potenţialul educaţional, IASHINGTON este astăzi o combinaţie între educaţie, culturi ale lumii şi internaţionalism.

Anul acesta sesiunile de învăţare au subiecte pe măsura speakerilor invitaţi: leadership şi management, antreprenoriat şi iniţiativă, motivaţie şi leadership personal şi nu în ultimul rând gândirea creativă.

Printre cei responsabili cu dezbaterea acestor subiecte se regăsesc speakeri internaţionali ca: Garret Gravesen şi Kevin Scott din Georgia- S.U.A, Josh Paradis din Virginia-S.U.A, Bruno Medicina-Italia sau Jennifer Wllison din Anglia. Şi din România vor fi prezente nume cu rezultate remarcabile: Alex Găvan, Paul Olteanu, Tedy Necula, Cristian Oneţiu sau Tincuţa Apăteanu. Nu lipsesc nici reprezentanţi ai Iaşului precum Emanuel Martoncă, Adriana Ursache, Marius Ghenea sau Alina Cojocaru.

Pentru cei care nu vor mai prinde locuri la IASHINGTON ca şi participant, echipa de organizare a pregătit o surpriză: un treasure hunt deschis tinerilor din Iaşi! Mai exact 150 de persoane vor putea face echipe cu delegaţii internaţionali şi vor cutreiera oraşul în lung şi în lat în căutarea indiciilor! Competiţia va testa abilităţile fizice şi intelectuale ale echipelor formate şi va cuprinde trasee cu principalele obiective turistice ale Iaşului.

Şi dacă concursul de treasure hunt nu vă găseşte pregătiţi sau în formă, cu siguranţă un spectacol al culturilor lumii vă va încânta. Global Village-ul sau “satul global” în traducere, va fi o adevarată paradă a culturilor din întreaga lume. În ultima zi de IASHINGTON, pe 9 septembrie, toţi ieşenii sunt invitaţi să se bucure de un spectacol plin de energie şi voie bună: dansuri tradiţionale, cântec popular şi teatru, expoziţie de obiecte şi costume de prin toate părţile lumii şi degustări de mâncare specifică zonelor de unde vin delegaţii internaţionali!

Conferinţa are şi un site oficial: iashington.com  unde puteţi afla mai multe despre desfăşurarea evenimentului, dar şi o pagină de Facebook cu ajutorul căreia puteţi fi la curent cu toate noutăţile. www.facebook.com/Iashington

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează