Concursul de design de produs din cadrul programului Colectare Baterii si-a desemnat castigatorul!

0

Asociaţia Mai Bine are plăcerea de a desemna câştigătorul concursului de design de produs din cadrul Proiectului Colectare Baterii. Acesta se numeste Bogdan Ciocoiu, iar propunerea sa de proiect a impresionat juriul prin caracterul inedit, durabilitate şi concordanţă cu spiritul Mai Bine. De asemenea un criteriu important în luarea deciziei l-a constituit încadrarea costului de realizare în bugetul alocat.

Participarea la acest concurs presupunea realizarea designului unui recipient pentru colectarea de baterii, care va fi amplasat în 50 de locaţii publice din Iaşi. Criteriile de jurizare au fost, printre altele, rezistenţa recipientului, folosirea materialelor reciclate/ reciclabile în realizarea sa, costurile de producţie scăzute şi fezabilitatea realizării sale în judeţul Iaşi.

Următoarele poziţii în evaluare, dintr-un total de 21 de aplicaţii, au fost ocupate de catre Ovidiu Trofin şi Ochiana Nicolae. Ambele au fost idei de recipiente foarte bune,  însă costul şi timpul de realizare l-ar fi depăşit pe cel pe care-l avem alocat în proiectul nostru. Cel realizat de Ochiana Nicolae ne-a impresionat în mod deosebit prin originalitate, însă nu respectă cerinţa cu privire la durabiliatea recipientului şi nu prezintă siguranţă cu privire la scurgerea toxicităţii deşeurilor de baterii, considerate deşeuri periculoase.

Mulţumim tuturor participanţilor şi Doamnelor Profesoare Magda Sficlea – Şef Catedră Design, respectiv Jeni Pralea de la Universitatea George Enescu, Facultatea de Arte Plastice, Decorative şi Design, Secţia Design care au jurizat acest concurs împreună cu trei persoane din conducerea Mai Bine.

Proiectul Colectare Baterii se desfăşoară în perioada Noiembrie 2009 – Noiembrie 2010 şi este finanţat de Guvernele Islandei, Principatului Liechtenstein şi Norvegiei prin Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European. Prin intermediul acestui proiect, ieşenii vor avea posibilitatea să depoziteze bateriile şi acumulatorii uzaţi la unul din cele 50 de centre de colectare ce vor fi special amenajate în diverse locaţii accesibile publicului larg din Iaşi: instituţii publice, universităţi, licee, cafenele, librării. Informaţii cu privire la locaţiile exacte unde ieşenii vor putea depozita deşeurile de baterii şi acumulatori portabili uzaţi, pentru a fi reciclate, vor fi prezentate pe pagina web a proiectului: colectarebaterii.ro

Mai multe informaţii despre Asociaţia Mai Bine şi despre acest proiect pot fi găsite pe maibine.eu

Daniela Pălimariu
PR şi Comunicare
+40744657116
daniela.palimariu@maibine.eu

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează