Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Concursul de design de produs din cadrul programului Colectare Baterii si-a desemnat castigatorul!

0

Asociaţia Mai Bine are plăcerea de a desemna câştigătorul concursului de design de produs din cadrul Proiectului Colectare Baterii. Acesta se numeste Bogdan Ciocoiu, iar propunerea sa de proiect a impresionat juriul prin caracterul inedit, durabilitate şi concordanţă cu spiritul Mai Bine. De asemenea un criteriu important în luarea deciziei l-a constituit încadrarea costului de realizare în bugetul alocat.

Participarea la acest concurs presupunea realizarea designului unui recipient pentru colectarea de baterii, care va fi amplasat în 50 de locaţii publice din Iaşi. Criteriile de jurizare au fost, printre altele, rezistenţa recipientului, folosirea materialelor reciclate/ reciclabile în realizarea sa, costurile de producţie scăzute şi fezabilitatea realizării sale în judeţul Iaşi.

Următoarele poziţii în evaluare, dintr-un total de 21 de aplicaţii, au fost ocupate de catre Ovidiu Trofin şi Ochiana Nicolae. Ambele au fost idei de recipiente foarte bune,  însă costul şi timpul de realizare l-ar fi depăşit pe cel pe care-l avem alocat în proiectul nostru. Cel realizat de Ochiana Nicolae ne-a impresionat în mod deosebit prin originalitate, însă nu respectă cerinţa cu privire la durabiliatea recipientului şi nu prezintă siguranţă cu privire la scurgerea toxicităţii deşeurilor de baterii, considerate deşeuri periculoase.

Mulţumim tuturor participanţilor şi Doamnelor Profesoare Magda Sficlea – Şef Catedră Design, respectiv Jeni Pralea de la Universitatea George Enescu, Facultatea de Arte Plastice, Decorative şi Design, Secţia Design care au jurizat acest concurs împreună cu trei persoane din conducerea Mai Bine.

Proiectul Colectare Baterii se desfăşoară în perioada Noiembrie 2009 – Noiembrie 2010 şi este finanţat de Guvernele Islandei, Principatului Liechtenstein şi Norvegiei prin Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European. Prin intermediul acestui proiect, ieşenii vor avea posibilitatea să depoziteze bateriile şi acumulatorii uzaţi la unul din cele 50 de centre de colectare ce vor fi special amenajate în diverse locaţii accesibile publicului larg din Iaşi: instituţii publice, universităţi, licee, cafenele, librării. Informaţii cu privire la locaţiile exacte unde ieşenii vor putea depozita deşeurile de baterii şi acumulatori portabili uzaţi, pentru a fi reciclate, vor fi prezentate pe pagina web a proiectului: colectarebaterii.ro

Mai multe informaţii despre Asociaţia Mai Bine şi despre acest proiect pot fi găsite pe maibine.eu

Daniela Pălimariu
PR şi Comunicare
+40744657116
daniela.palimariu@maibine.eu

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.