Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Concurs de Desene şi Afişe pe tema Drepturile Copilului

0

Premiul  „Drepturilor Copilului”, acordat pentru prima dată în România

În contextul unei vizibilităţi reduse a respectării şi apărării drepturilor copiilor la nivelul României, Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC) alături de partenerii săi, Reprezentanţa UNICEF în România, Ambasada Franţei, Delegaţia Wallonie – Bruxelles, Ambasada Spaniei, Ambasada Norvegiei, Amabasada Canadei, Ambasada Elveţiei, Fundaţia Parada şi Organizaţia Internaţională a Francofoniei implementează în perioada septembrie 2011 – decembrie 2011, proiectul Pentru cucerirea drepturilor noastre – Festivalul Drepturilor Copilului.

Festivalul Drepturilor Copilului are drept scop creşterea vizibilităţii implicării persoanelor din diferite domenii (educaţie, sănătate, protecţie socială, artă, cultură, mass-media, societate civilă sau instituţii publice, etc.) în respectarea, promovarea şi apărarea drepturilor copiilor.

În cadrul acestui proiect, FONPC, împreună cu partenerii săi, organizează în perioada noiembrie – decembrie 2011 un Concurs de Desene şi Afişe pe tema Drepturile Copilului adresat copiilor.

Concursul de Desene şi Afişe pe tema Drepturile Copilului reprezintă o modalitate de a recompensa actorii principali ai acestui program – copiii, şi totodată o modalitate de a valorifica potenţialul creativ al fiecărui copil. Acest concurs are drept scop creşterea vizibilităţii implicării societăţii în respectarea, promovarea şi apărarea drepturilor copiilor, participarea copiilor şi exprimarea opiniei acestora fiind încurajate prin intermediul acestui concurs.

Rezultatele concursului vor fi făcute publice în timpul Galei de Decernare a Premiilor pentru Concursul de Desene şi Afişe care va avea loc pe data de 5 decembrie 2011.

Premiile oferite în concurs sunt atât o formă de recunoaştere publică a implicării copiilor în apărarea şi promovarea propriilor drepturi, cât şi recompensarea valorii creative a lucrărilor primite prin acordarea a trei premii.

Daniela Gheorghe, Director Executiv FONPC, declară: „Convenţia cu Privire la Drepturile Copilului este unul dintre cele mai cunoscute şi mai importante documente semnate de către majoritatea ţărilor din lume. Participând la acest concurs copiii vor avea ocazia să afle mai multe despre drepturile pe care le au şi mai ales vor avea oportunitatea de a-şi exprima opinia asupra acestui subiect. Concursul stimulează creativitatea şi imaginaţia copiilor dar îi şi îndeamnă să ia decizii în legătură cu desenul pe care îl vor depune în cadrul acestui concurs. Ce şi cum desenează sau pictează şi ce text inserează în desen sau pictură depinde doar de ei. Este important ca mesajul transmis prin desen sau afiş să fie unul legat de respectarea sau nerespectarea unui drept din Convenţia privind Drepturile Copilului. Concursul este cu siguranţă un moment al copiilor, însă din care noi adulţii vom învăţa foarte multe.”

Metodologia de organizare a acestui concurs poate fi consultată pe pagina web a FONPC – www.fonpc.ro.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.