Concurs cultura generala „Educatia imi da aripi”

0

Posibilitatile materiale reduse nu sunt o piedica in calea cunoasterii pentru copiii din programele Fundatiei „Inima de Copil”. Concursul de cultura generala organizat de copiii de la Centrul de Zi din Pechea, isi propune sa atraga copiii spre cunoastere aratandu-le ca atunci „cand inveti simti ca zbori” si iti poti depasi conditia. Potentialul deosebit al copiilor din mediul rural dar care nu au posibilitati de a continua scoala trebuie sustinut pentru ca ei sunt unii dintre cei ce vor construi Romania de maine.

tecuci 4

Romana, istoria, geografia, matematica si multe alte domenii se vor regasi, miercuri, 9 septembrie, ora 12:00, sub forma unui concurs de cultura generala organizat de copiii de la Centrul de Zi din Pechea. Evenimentul va avea loc in parteneriat cu Libraria Humanitas, in locatia din str. Domneasca nr. 45 din Galati. La intrecere sunt asteptati toti copiii cu varste cuprinse intre 10 si 15 ani. Intrarea este gratuita insa recomandarea pentru insotitorii celor mici este de a face cate o donatie, constand in orice suma de bani sau rechizite, pentru sustinerea campaniei „Vreau si eu sa merg la scoala!” ce isi propune echiparea copiilor cu ghiozdane si rechizite necesare inceputului de an scolar.

Aceasta actiune este parte a programelor de reducere a riscului de abandon scolar in cazul copiilor ce provin din familii defavorizate. Situatia economica precara in care se afla judetul Galati afecteaza drastic copiii limitandu-le sansele la educatie si dezvoltare iar investitia in educatie consideram a fi cea mai buna interventie anti-saracie.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează