Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Concurs artistic “Fair Trade” de proiecte de artă contemporană la Iași cu premiu de 500 de euro

0

Asociația Mai Bine, în parteneriat cu Institutul Francez din Iași şi Universitatea de Arte “George Enescu” din Iaşi, organizează în perioada 4 aprilie – 12 mai un concurs de proiecte de artă contemporană în cadrul celei de-a patra ediții a Săptămânii Comerțului Echitabil (Săptămâna Fair Trade), oferind un premiu în valoare de 500 de euro.

Concursul se adresează tinerilor artişti cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, rezidenţi în România şi presupune realizarea unui proiect pe tema “Fair Trade”. Pictură, fotografie, film, animaţie, instalaţie, performance şi orice altă formă de expresie a artei contemporane sunt aşteptate să redea într-o manieră originală şi creativă viziunea artistului plastic asupra conceptului de comerţ echitabil.

Conceput ca un demers alternativ al societății civile pentru combaterea la nivel internaţional a sărăciei şi a injustiției sociale, comerţul echitabil propune regândirea relaţiilor economice, încurajarea unui consum sustenabil şi responsabil faţă de mediu şi oameni, redescoperirea produselor locale şi asigurarea unui «preţ corect» producătorilor din ţările în curs de dezvoltare.

Cum se pot situa viziunile tinerilor artiști contemporani față de propagarea acestui concept, ce metafore vizuale sau participative edificatoare se pot depista pentru a întreține o complementaritate între sustenabilitate și consum local sunt întrebări la care ne propunem să descoperim răspunsul într-o manieră plastică. În cadrul Săptămânii Comerțului Echitabil abordăm conceptul într-o formă integrată, corelând informația cu arta.

Săptămâna Comerţului Echitabil este prima iniţiativă de acest gen din ţară, organizată de Asociaţia Mai Bine la Iaşi începând cu 2009. Este un eveniment ce aduce laolaltă activităţi culinare, târguri ale artiştilor handmade, workshopuri de cultură civică contemporană, concerte ale artiştilor şi seri de filme documentare. Anul acesta, evenimentul se va desfăşura în perioada 7-13 mai, cu sărbătorirea Zilei Internaţionale a Comerţului Echitabil pe data de 12 mai.

Pentru mai multe informaţii referitoare la concurs şi eveniment consultaţi pagina asociaţiei www.maibine.eu.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.