Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Concert caritabil de Crăciun în cadrul programului “Împarte cu mine” organizat de Asociaţia Deschide Inima

0

Real,- Hypermarket Suceava susţine programul de responsabilitate şi conştientizare socială „Împarte cu mine”

Concert caritabil de Crăciun în cadrul programului “Împarte cu mine” organizat de Asociaţia Deschide Inima

Real,- Hypermarket Suceava susţine programul de responsabilitate şi conştientizare socială “Împarte cu mine” iniţiat de Asociaţia Deschide Inima – proiect dedicat copiilor defavorizaţi dar şi celor ce pot fi exemple autentice şi vor să ofere iniţiative frumoase.

Astfel, până pe 31 decembrie 2013 cei care vor intra în hypermarket pot dona alimente neperisabile la punctul de colectare special creat, situat în incinta magazinului. De asemenea, clienţii sunt informaţi asupra campaniei prin afise şi prin intermediul materialelor distribuite în proximitatea hypermarket-ului.

Bunurile şi produsele strânse vor fi donate către peste 150 de copii defavorizaţi din Gura Humorului şi zonele rurale adiacente.

Claudia Mirela Donciu – Director de Magazin, real,- Hypermarket Suceava: “Ne deschidem inima şi dorim să împărţim bucuria cu aceşti copii defavorizaţi. Această acţiune începe din inimă şi dorim să sensibilizeze cât mai mulţi clienţi şi colaboratori. Ne propunem ca împreună să dăruim şi să conştientizăm faptul că sunt copii care au nevoie de sprijinul nostru. Vă aşteptăm în magazinul Real Suceava pentru a oferi o şansă copiilor defavorizaţi de a avea parte de Sărbători Fericite.”

De asemenea, programul “Împarte cu mine” este urmat de un concert live în scop caritabil. Evenimentul va avea loc în data de 20 decembrie la ora 17:00 la Casa de Cultură Gura Humorului, iar bucovinenii sunt aşteptaţi să participe şi să sprijine iniţiativa. Programul artistic va fi susţinut de: Diana Căldăraru, Mihai Boicu, ICARUS, Marian Walter, Ioan Mateiciuc, Dance&Zumba Studio, Grupul “Ziurel” trupele Mesaj GH şi Dance of Music.

În cadrul evenimentului publicul va putea dona, pe lângă preţul biletului de intrare, şi pachete constând în alimente, haine, jucării şi rechizite şcolare.

Toate fondurile obţinute vor fi folosite pentru susţinerea copiilor defavorizaţi din judeţul Suceava şi vor fi donate, împreună cu voluntarii Deschide Inima şi persoanele ce vor să se implice în acţiuni caritabile.

Renate Luică – Vicepreşedinte Asociaţia Deschide Inima: “Am lansat acest program nu numai pentru a ajuta dar şi pentru a responsabiliza. Am întâlnit copii care la vârsta de 4 anişori nu au mancat niciodată ciocolată. Am cunoscut şi adolescenţi care la vârsta de 14 ani nu ştiau ce înseamnă <<scop caritabil>>. Pentru acei mulţi copiii care nu simt gustul dulce al Sărbătorilor, dar şi pentru cei care vor să practice voluntariatul, cu toate că nu ştiu ce înseamnă, le oferim tot sprijinul nostru şi îi aşteptăm cu drag, pe teren, în activităţile noastre, pentru a-i responsabiliza şi forma. Relevant pentru noi este faptul că, un membru al Casei de Copii din Gura Humorului va face voluntariat, împreună cu noi, pentru copiii defavorizaţi.”

 Imparte cu mine_Concert Caritabil

Despre Programul “Împarte cu mine”

Pe 25 septembrie Asociaţia Deschide Inima a lansat programul de responsabilitate şi conştientizare socială “Împarte cu mine” dedicat copiilor defavorizaţi. Proiectul are ca obiectiv conştientizarea importanţei acţiunii de voluntariat în cadrul societăţii, responsabilizarea grupurilor ţintă, prin activităţi comune de gratitudine şi voluntariat şi acordarea sprijinului material pentru 150 de copii din Gura Humorului şi zonele rurale adiacente.

Un alt scop al programului este responsabilizarea cazurilor sociale, ce determină integrarea tinerilor în societate.

Un studiu aplicat pe aproximativ 100 de tineri din zona Bucovinei, cu vârsta cuprinsă între 11 – 18 ani arată faptul că printre valorile existente în viaţa tinerilor se numără: tehnologia de ultimă oră, hainele de firmă, plăcerile sexuale, apartenenţa la un anumit grup, iar 70% dintre ei încearcă să îşi descopere identitatea prin raportare la societatea civilă.

Campanei realizată cu sprijinul: real,- Hypermarket Suceava, Walmark, Primăria Gura Humorului, Kodak Print Gura Humorului, Zile şi Nopţi Suceava, Impact FM, Calendar Evenimente,Revista Psychologies, OrasulSuceava.ro,  Atycon şi Edelweiss Shop.

Despre Asociaţia Deschide Inima – Învaţă să trăieşti

Nu este deajuns să investim în lucruri, investim în generaţiile viitoare. Subiectul acţiunii noastre este omul. Valorile pe care le promovăm sunt relaţiile umane, comunicarea şi responsabilitatea. Am fondat Deschide Inima, ca fiind atelierul de reconfigurare a caracterelor noastre şi a celor din jur. Nu mai rămâne decât un singur lucru: Învaţă să trăieşti!

*** În 2012 Asociaţia Deschide Inima a încheiat un parteneriat cu Fundaţia ProPrietenia Arad şi Friendship Fundation UK, ce are ca scop promovarea acţiunilor de prevenire a traficului de persoane.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.