Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Comunitatea ONedu România, organizația pentru digitalizarea educației!

0

Comunitatea ONedu România este organizația elevilor din învățământul preuniversitar, care oferă resurse pentru școli și licee și militează pentru digitalizarea sistemului educațional românesc.

Organizația tinerilor a fost pornită pe data de 1 iulie 2019, prin inițiativa a doi elevi (Denisa și Cosmin), care și-au dorit o schimbare pentru colegii lor și pentru îmbunătățirea sistemului de predare – învățare și management educațional. Prin inițierea a proiectului initulat „Web în Educație”, menit să modernizeze site-urile web de prezentare ale unităților de învățământ, care a întâmpinat o reticientă din partea direcțiunilor. Cu toate acestea, organizația a continuat prin ateliere de dezbatere @abc în două județe din țară (Galați și Brașov), astfel dorindu-se implementarea de proiecte eficiente pentru comunitatea de elevi și profesori. Cu sprijinul participanților, organizația noastră a devenit mult mai vizibilă, iar proiectele pentru tineri nu au încetat să fie planificate.

Comunitatea ONedu România consideră că prin educația digitală elevii pot beneficia de acces la informație într-un mod simplificat și vine în sprijinul orelor desfășurate fizic, care de cele mai multe ori devin obositoare pentru beneficiarii educației. De asemenea, tinerii își doresc să dezvolte și voluntariatul în comunitate, benefic pentru o schimbare reală a sistemului educațional actual, organizând proiectul intitulat „Gala Educației”, cu prim eveniment pilot în județul Galați.

La mai bine de un an de existență, organizația noastră continuă să militeze pentru implementarea soluțiilor digitale și interactive în sistemul educațional românesc, cât și pentru accesul la educația digitală și implicare civică.” au declarat membrii Comunității ONedu România.

Proiectele și demersurile organizației pot fi urmărite pe rețelele de socializare: Facebook (https://fb.com/oneduromania), Instagram (https://instagram.com/onedu.romania), dar și pe site-ul web (onedu.ro).

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.