Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cinteza de iarnă – Exponatul lunii februarie la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi

0

       În februarie, exponatul lunii la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi va fi cinteza de iarnă (Fringilla montifringilla), care poate fi observată în România doar în anotimpul rece, fiind un oaspete de iarnă.

Cinteza de iarnă este o pasăre de mici dimensiuni, a cărei speranţă de viaţă în libertate este de maxim 3 ani. Pe timp de vară este întâlnită în păduri de mesteacăn şi conifere, iar pe timp de iarnă în păduri de foioase.

WEB exponat luna februarie

Cinteza de iarnă este o pasăre migratoare, care cuibăreşte în Rusia şi Peninsula Scandinavia, iar pe timpul iernii migrează în sudul Europei unde iernile sunt mai blânde şi mai uşor de îndurat. Este o pasăre gregară, care se adună în stoluri de mii de indivizi în timpul migraţiei.

Exponatul lunii februarie va putea fi văzut la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi până pe data de 28 februarie 2016.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.