Cetatea de Scaun a Sucevei vrea in patrimoniul UNESCO

0

Autorităţile din Suceava au solicitat de includerea Cetăţii de Scaun a Sucevei în lista patrimoniului mondial UNESCO.

Cetatea de Scaun şi zona de protecţie urmează a fi reabilitată printr-un proiect de finanţare europeană de 35,58 de milioane de lei.  Banii vor fi investiţi în restaurări, amenajări peisagistice, crearea de locuri de parcare, reabilitarea căilor de acces şi construirea unui punct de informare. Bugetul total al proiectului este , din care reprezintă contribuţia Uniunii Europene, scrie www.administratie.ro

Cetatea de Scaun a Sucevei face parte din sistemul de fortificaţii al Moldovei, fiind edificată în perioada mijlocie a domniei lui Petru I (1375-1391), primul atestat fiind un document din 10 februarie 1388 ce a fost emis din „fortul muşatin” care a fost nucleul iniţial al Cetăţii de Scaun. Cercetările arheologice efectuate au stabilit că, în a doua jumătate a secolului al XV-lea, în timpul domniei lui Ştefan cel Mare (1457-1504), au fost efectuate cele mai ample lucrări de lărgire şi amplificare a eşafodajului defensiv al cetăţii.

foto cetate Deva, 2010 Florin Ghinda

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează