Centrul Municipal de Colectare Iași (CMCI) impulsionează ieșenii să recicleze

0

O premieră pentru România, CMCI – centrul municipal de colectare a deșeurilor din gospodării private, dă startul unei noi campanii de încurajare a ieșenilor să predea corect deșeurile și să participe, la o nouă tombolă cu premii atractive. Campania se desfășoară în perioada 28 mai – 4 iunie 2016.

Centrul Municipal de Colectare Iași (CMCI) și-a deschis porțile pe 10 martie 2016. Proiectul este rezultatul unui parteneriat între Organizația ECOTIC, Primăria Iași, SALUBRIS SA și Norway Grants.
CMCI este o soluție europeană pentru orașe curate și ecologice.

CMCI

La CMCI populația poate preda ușor, toate tipurile de deșeuri ce se pot genera acasă: plastic, hârtie, sticlă, haine vechi, mobilier vechi sau nefuncțional, electrice stricate, ba chiar și deșeuri din construcții.

Practic, CMCI este o soluție modernă, bine gândită, realizată cu know-how european pentru a da o direcție civilizată și prietenoasă cu mediul deșeurilor reciclabile care, altfel, ar ajunge la groapa de gunoi.

Pentru a impulsiona și mai mult ieșenii să colecteze selectiv și să participe la procesul reciclării, o nouă tombolă va fi organizată la CMCI. Astfel, oricine va preda la Centrul din Stradela Grădinari nr. 26, Iași, cel puțin un deșeu, în perioada 28 mai – 4 iunie 2016, va fi înscris automat într-o tombolă cu 8 premii atractive.

Proiect susţinut din fonduri acordate de către Guvernul Norvegiei prin Granturile Norvegiene 2009-2014 în cadrul domeniului de finanţare Inovare Verde în Industria din România.

Pentru mai multe detalii, www.cmciasi.ro si www.ecotic.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.