Centrale eoliene de 700 milioane de euro in Botosani!

0

Vesti bune pentru Moldova! La Botoşani sunt programaţi 700 milioane de euro pentru un parc eolian! Datorită acestor investiţii alături de investiţiile din judeţul Prahova şi cele din Tulcea, România va începe să utilizeze şi acest tip de energie, peisajul centralelor eoliene fiind unul foarte obişnuit în multe ţării europene. 

„Un concern suedez va investi 700 milioane de euro pentru constructia unui parc eolian care va fi amplasat pe teritoriul mai multor comune din judetul Botosani. Partea suedeza a incheiat deja un parteneriat cu administratia locala, care va pune la dispozitia investitorilor mai multe suprafete de teren. Acestea  se vor alatura altor zeci de hectare cumparate deja de investitorii suedezi in perimetrul comunei Paltinis, situata la granita cu Ucraina, ne-a declarat Costel Romanescu, primarul comunei.” conform Romania Libera.
In judetul Botosani s-au mai obtinut deja autorizatii de constructii pentru doua parcuri eoliene – unul de 100 milioane euro in localitatea Sulita, cu o investitie spaniola, si unul in comuna Tudora, unde o firma din Cluj va investi cateva zeci de milioane de euro. In comuna Sulita,  demararea lucrarilor de constructie la parcul eolian sunt programate pentru sfarsitul acestui an.

Articolul complet este aici.

(foto: Florin Ghinda, Bulgaria, august 2009)

centrale-eoliene

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează