Cel mai implicat director executiv in activitatea de atragere de fonduri a unui ONG

0

Asociația pentru Relații Comunitare (ARC) și Camera de Comerț Americană în România (AmCham) i-au premiat joi seară, 13.11.2014, la Gala Oameni pentru Oameni, desfăşurată în Bucureşti, pe românii a căror generozitate a schimbat vieți.

Anna Cristina Burtea, directoarea executivă a Fundației Inimă de Copil din Galați, a primit distincţia „Cel mai implicat director executiv în activitatea de strângere de fonduri”, pentru strângerea a peste 1 milion de lei pentru a asigura îngrijire gratuită copiilor cu dizabilități din județ.

10453452_751791338201834_2014756733555315025_n„ Acest premiu înseamnă foarte mult, pentru că au fost multe persoane nominalizate, din organizaţii destul de mari. Le mulţumesc tuturor cetăţenilor din Galaţi care au direcţionat către noi cei 2%, le mulţumesc celor de la BRD Societe Generale, Alewijnse Marine Galaţi şi Damen Shipyards Galaţi, dar şi tuturor celorlalte companii care au folosit cei 20% din impozitul pe profit pentru a ne sprijini activitatea. Nu în ultimul rând, mulţumim autorităţilor care au înţeles importanţa programelor noastre.

Este remarcabil modul in care am reusit sa gasim sursele de finantare pentru toate proiectele noastre. Le multumim celor care au inteles misiunea Inima de Copil.

A fost un efort constant si nu unul usor. Datorita banilor stransi reusim sa sustinem programele din judet pentru mai mult de 350 de copii din familii  in dificultate si copii cu dizabilitati.

Nu este atat de importanta suma stransa ci si modul in care este folosita si eficienta, iar pentru asta suntem mandri pentru recunoasterea pe care ne-o da acest premiu.

Ii incurajam pe toti cei care vor sa faca o schimbare pentru copii alaturi de noi. Acest lucru este posibil si o pot face prin donatii, fie ca sunt sume mai mari sau mai mici, pentru ca fiecare dintre ele este importanta si valoroasa.

Va fi mult mai mult decat o placere … o bucurie sa vedem ca oamenii ni se alatura pentru a crea punti intre oameni, intre cei ce ajuta si pe cei care au nevoie de ajutor, schimband vieti.’’, Anna Burtea Director Executiv Fundația Inimă de Copil

Anul acesta, impactul celor 145 de premianţi şi nominalizaţi a însemnat donaţii şi voluntariat în valoare totală de 14,8 milioane euro. De la tratament pentru copii cu autism la servicii pentru oameni cu boli terminale, de la susținerea protestelor civice ale cartierelor la cursuri de arhitectură pentru copii, de la case pentru familii fără adăpost la laboratoare pentru diagnosticarea la timp a leucemiei, toți acești bani au susținut inițiative care fac viața mai bună întregii societăți și ne dau încredere în capacitatea comunității românești de a se ajuta singură.

Gala Oameni pentru Oameni premiază anual actele filantropice care au cel mai mare impact în comunitate. Sunt recunoscute fapte generoase atât ale persoanelor cât şi ale companiilor, precum și inovaţia şi profesionalismul în domeniul strângerii de fonduri în rândul organizaţiilor neguvernamentale şi al voluntarilor lor. În cei 11 ani de existență a Galei, au fost nominalizate peste 1.000 de persoane şi instituţii și suma totală a donațiilor a crescut de la 4 milioane de euro în 2003 la 14,8 milioane în 2014.

Gala este organizată de Asociaţia pentru Relaţii Comunitare, un grup de profesionişti care promovează cultura filantropică prin educaţie şi dezvoltarea de instrumente de strângere de fonduri, şi AmCham, Camera de Comerţ Americană în România. Anul acesta, la fel ca în 2013, Gala a fost organizată în parteneriat cu Raiffeisen Bank, companie care promovează civismul şi responsabilitatea socială corporativă.

Despre Fundatia Inima de Copil

Fundatia Inima de Copil a fost infiintata in Decembrie 1996 de un grup de voluntari romani  din orasul Galati. Doreau sa ajute un grup de copiii HIV+ abandonati intr-un spital si cativa copii ai strazii.

Cu foarte putine resurse „voluntarii”  au inceput sa schimbe in mod semnificativ vietile acelor copii neglijati si uitati. In acel moment viata a 4 dintre ei ai s-a schimbat si au inceput sa locuiasca impreuna cu fondatorii.

Misiunea Inima de Copil incepe atunci cand copiii fara sprijin cauta speranta si ajutor. Programele si activitatile desfasurate s-au dezvoltat de-a lungul anilor iar intreaga activitate este concentrata pe interesul si nevoile lor, pe accesul la educatie, pe oferirea de suport medical, consiliere, sprijinirea lor pentru a le vedea realizate visele.

Construim proiecte pe termen lung iar sustinerea programelor desfasurate in colaborare cu institutii, sectorul privat si societatea civila asigura oferirea calitatii si impactul de durata a serviciilor oferite.

In prezent peste 350 de copii  si tineri beneficiaza direct de programele Fundatiei Inima de Copil.

 

Afla mai multe:

www.inimadecopil.ro

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.