Cei mai buni studenți la informatică din România s-au întâlnit în acest weekend la Iași în finala ONIS 2015

1

Cei mai buni studenți la informatică din România s-au întâlnit în acest weekend la Iași în finala ONIS 2015, cel mai important concurs național de profil

  • Au obținut medalie de Aur două echipe ale Universității București
  • În finala celei de-a doua ediții a Olimpiadei Naționale de Informatică pentru Studenți au participat 23 de echipe a câte trei studenți
  • ONIS 2015 s-a desfășurat în perioada 23-24 mai, în cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

ONIS 2015_Finala_Iasi

Două echipe ale Universității București au obținut medalii de Aur în finala Olimpiadei Naționale de Informatică pentru Studenți (ONIS) 2015, care s-a desfășurat în perioada 23-24 mai, în cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Clasamentul final

Aur:

  • Locul 1, echipa Universității București formată din Mihai Nițu, Alexandru Murtaza, Costin Vlad
  • Locul 2, echipa Universității București formată din Ciprian Olariu, Diana Tudoreanu, Mircea Trifan

Argint:

  • Locul 3: Horia Crestescu, Robert Tilica, Alexandru Bunget, studenți în cadrul Universității București
  • Locul 4: Silviu Popescu, Stefan Adrian Popa, Radu Visan locul 4 argint, studenți în cadrul Universității Politehnica București

Bronz:

  • Locul 5: Petru Trambițaș, Flaviu Berbecariu, Bianca Costin, de la Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca
  • Locul 6: Marcus George, Adrian Spătaru, Adina Mateescu, studenți în cadrul Universitatea de Vest Timișoara

 

Olimpiada Națională de Informatică pentru Studenți a avut loc în perioada 23-24 mai 2015, în cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Aceasta a fost a doua ediție a competiției anuale, la care participă cei mai buni studenți și elevi la informatică din România. Scopul concursului este de a realiza legătura între Olimpiada Națională de Informatică pentru elevi și concursul internațional de programare pentru studenți ACM International Collegiate Programming Contest (ACM-ICPC), stimulând participanții să investească într-o bună pregătire în domeniul algoritmicii și al programării.

„Încă de la prima ediție, ONIS a reușit să îi atragă în competiție pe studenții cu cele mai bune rezultate la concursurile de informatică, devenind, într-un timp atât de scurt, cel mai puternic concurs de profil din țară. Interesul unor companii foarte mari de a se alătura și de a susține proiectul este un alt indicator al importanței ONIS în calendarul competițiilor naționale de informatică”, declară Marius Dumitran, co-organizator al Olimpiadei Naționale de Informatică pentru Studenți 2015.

„Prin programul „Hai la Olimpiadă!” vrem să susținem pregătirea la nivel superior a elevilor și studenților talentați la matematică, informatică și fizică și să transformăm competițiile naționale de profil în evenimente care să îi motiveze să se antreneze la potențialul lor maxim. Elevii buni de astăzi vor deveni, în curând, studenți care au aceeași nevoie de susținere pentru a ajunge la un nivel foarte bun de pregătire; de aceea, o parte a programului „Hai la Olimpiadă!” le este dedicat studenților, prin sprijinirea competițiilor și organizarea sau susținerea centrelor de pregătire pentru performanță în mediul universitar. Este foarte importantă asigurarea acestei continuități care este, de fapt, premisa formării până la nivelul de buni profesioniști a copiilor cu potențial care aleg să studieze în România”, declară Tudor Vlad, Președintele Fundației eMAG.

Fundația eMAG a sprijinit ONIS încă de la prima ediție, prin intermediul programului „Hai la Olimpiadă!”, și este principalul susținător din România al concursului.

În finala celei de-a doua ediții ONIS au participat 23 de echipe de câte trei studenți la nivel național, cu 12 mai mult comparativ cu numărul echipelor înscrise la ediția de anul trecut, precum și șapte echipe din Iași în afara concursului, totalizând astfel 90 de studenți la 11 Universități din toată țara. Alături de studenți, șase echipe foarte bine pregătite de liceeni au luat startul în finală.

Competiția a avut trei runde de calificare online, pentru a aduce cele mai bune echipe din țară la runda finală organizată duminică, 24 mai, în cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza”. Cele patru runde de calificare s-au derulat în perioada decembrie 2013 – martie 2014, iar formatul concursurilor a fost similar celui aplicat la ACM-ICPC: 9-12 probleme care trebuie rezolvate în 5 ore, studenții putând participa în echipe de 3 membri de la aceeași universitate.

Olimpiada Națională de Informatică pentru Studenți 2015 a fost organizată de consorțiul Informatica Universitaria, compus din Departamentele/Facultatea de Informatică ale Universității din București, Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Universității de Vest din Timișoara, respectiv Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași.

Despre Fundația eMAG

Fundația eMAG a fost lansată în octombrie 2012 și susține în momentul de față 3 programe. Primul dintre acestea se numește „Hai la Olimpiadă!” și urmărește atât susținerea și promovarea echipelor românești care participă la olimpiadele internaționale, cât și crearea unui cadru favorabil performanței în educație în general. Cel de-al doilea, „Nouă ne Pasă”, are ca scop asigurarea accesului copiilor și comunităților la educație sau la resursele care le sunt necesare pentru a învăța. Iar cel de-al treilea program, numit „140 de bătăi pe minut” promovează practicarea sportului ca element esențial al unei vieți echilibrate.

Partenerii Fundației eMAG sunt BCR, Conversion, Conviv Media, Deloitte, Depanero, E-Boda, eMAG, Flanco, NOD (Network One Distribution), SmartPoint.

Mai multe detalii despre activitatea Fundației eMAG sunt disponibile pe site-ul: www.fundatiaemag.ro și pe pagina de Facebook: www.facebook.com/fundatiaemag; despre programul „Hai la Olimpiadă!”, găsiți informații pe www.hailaolimpiada.ro.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

  1. Pingback: Zelist Blog » Blog Archive » 21 – 27 mai 2015 – Saptamana in Social Media

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.