CAUZE @ SWIMATHON BACĂU 2015

0

Bacăul e plin de oameni cu idei bune și inițiativă, oameni frumoși care vor să miște lucrurile. Dacă am fi o picătură de apă, probabil ne-ar fi greu să credem că am putea schimba ceva. Dar dacă i-am avea alături pe toți prietenii noștri? Picăturile devin valuri, iar împreună și în număr mare putem transforma idei în realitate sau modela orașul așa cum ni-l dorim noi.

Pe 20 noiembrie, ora 17, la Bazinul Olimpic de Înot, are loc Swimathon, ediția a III-a. Lucrurile se miscă. Dacă faci valuri!

swimathon bacauAnul acesta au decis să facă valuri un număr de 9 cauze.

Asociaţia Lumina susţine proiectul O șansă la demnitate, prin care copii şi tineri diagnosticaţi cu boli incurabile vor avea primul spital specializat din România în îngrijire paliativă pediatrică. Grupul de inițiativă Pas în viitor propune cauza Pas în viitor, o campanie de strângere de fonduri pentru acordarea de burse copiilor din comunele Livezi și Berzunți, care nu se pot susține la liceu. Tinerii voluntari Youthbank se implică cu proiectul Youthbank face valuri. Cunoscuți drept “cei mai tineri bancheri din România”, ei constituie, promovează și administrează transparent un fond special destinat finanțării și implementării proiectelor de către alţi liceeni. Cetățeni activi pentru Bacău strânge bani pentru Laboratorul de democrație, un proiect care urmărește crearea cadrului de dialog între cetățeni și aleșii locali. Asociația Iubim Natura Bacău susține proiectul Grădina din curtea școlii, prin care educația ecologică a elevilor și crearea în cadrul Școlii Gimnaziale ”Mihai Drăgan” Bacău a unui spațiu de învățare afară cuprinzând: o grădină, o sală de clasă afară (o structură de tip foișor care poate acomoda un număr de 30 de elevi) pentru a desfășura cursuri în aer liber. Fundația de Sprijin Comunitar propune spre finanţare proiectul Un zambet pe chipul lui Alexandru, prin care un baietel de 11 ani din comuna Stanisesti, care acum cinci ani a trecut printr-un grav accident in gospodaria parintilor, in urma caruia a suferit arsuri de gradul III și IV, pe 45% din suprafata corpului, va fi sprijinit medical și educațional pentru a duce o viață normală. Organo Moldova susține cauza Speranța la viață, a fetiței Casandra, o luptă împotriva bolii, a durerii, a morții! Inner Wheel susține excelența și propune sustinerea elevilor talentati, care studiază muzica, in scopul cultivarii talentului pentru care si -au descoperit o vocatie, de la Colegiul de Artă George Apostu. Grupul de inițiativă Un zâmbet: de Urgență iese la rampă cu proiectul Un zâmbet: de Urgență. Unitatea de Primire Urgente Pediatrice și Sectia de pediatrie a Spitalului Judetean de Urgentă Bacau sunt locurile în care ajungem cu cele mai dragi fiinte din viata noastra: copiii nostri. Proiectul isi doreste sa aduca in acest mediu, de urgenta, un zambet, prin dotarea acestor spații cu jucarii, televizoare, instrumente medicale  prietenoase vizual, folosite în interacțiunea cu copiii, și prin dezvoltarea unor  mecanisme de comunicare si socializare intre copii, parinti, cadre medicale si personal auxiliar.

Swimathon se desfășoară de șapte ani în România prin fundațiile comunitare locale și a finanțat până acum peste 400 de proiecte cu 1.400.000 lei. În anul 2015, Swimathon are loc în șapte orașe din țară: Alba Iulia, Bacău, Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Oradea, Ploieşti.

În Bacau, el se află la ediţia a III-a. La primele 2 editii au participat: 2300 de persoane

  • 21 ONG-uri si grupuri de initiativa
  • 200 de inotatori
  • 30 echipe

Suma totala sponsorizari: peste 200.000lei

Procent dontatii persoane juridice: 75%

Procent donatii persoane fizice: 25% 

Pentru informații actualizate, încrieri și donații, accesați site-ul www.fundatiacomunitarabacau.ro/swimathon.

Swimathon Bacău 2015 este un mecanism de strangere de fonduri care se autofinanteaza, fară sprijin financiar de la autorități locale, județene sau nationale.

Lucrurile se misca. Daca faci valuri. Fii parte a valului Swimathon Bacau 2015!

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.