Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cat au colectat iesenii?

0

Municipiul Iași continuă să recicleze: campania de toamnă a Centrului Municipal de Colectare Iași (CMCI) își prezintă rezultatele.

În perioada 24 octombrie – 3 noiembrie 2016, Centrul Municipal de Colectare Iași (CMCI) a organizat o nouă campanie de încurajare a ieșenilor să predea corect spre reciclare deșeurile din gospodăriile proprii, prin organizarea unei tombole cu premii atractive. Peste o sută de persoane au răspuns îndemnurilor organizatorilor și au predat diverse tipuri de deșeuri la centrul deschis în Stradela Grădinari nr.26 din Iași.

img_0238

Centrul Municipal de Colectare Iași (CMCI) și-a deschis porțile în martie 2016. Proiectul este rezultatul unui parteneriat între Organizația ECOTIC, Primăria Iași si SALUBRIS SA. CMCI este o soluție europeană pentru un oraș curat și ecologic. La CMCI, populația poate preda ușor, fie cu mașina, fie pietonal, toate tipurile de deșeuri ce se pot genera acasă: plastic, hârtie, sticlă, haine vechi, mobilier vechi sau nefuncțional, electrice stricate, ba chiar și deșeuri din construcții.

Pentru a impulsiona și mai mult ieșenii să colecteze selectiv și să participe la procesul reciclării, o nouă tombolă a fost organizată la CMCI. Astfel, oricine a predat la Centrul din Stradela Grădinari nr. 26, Iași, cel puțin un deșeu, conform regulamentului, în perioada 24 octombrie – 3 noiembrie 2016, a fost înscris automat într-o tombolă cu premii atractive. La finalul campaniei, 107 persoane au vizitat Centrul și au predat corect spre reciclare deșeuri de mai multe tipuri.

Pentru mai multe detalii, www.cmciasi.ro si www.ecotic.ro.

Despre ECOTIC:

ECOTIC este o organizație colectivă nonprofit care gestionează deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) în numele a peste 550 de producători și importatori afiliați. ECOTIC asigură și supervizează întregul proces de preluare, transport, dezmembrare și reciclare astfel încât, la final, DEEE să nu mai reprezinte un pericol. Peste 90.000 tone DEEE au fost gestionate în sistemul ECOTIC, în cei 10 ani de activitate. Consultanța promptă și specializată oferită producătorilor de echipamente electrice, baterii și acumulatori este un element definitoriu al ECOTIC. Mai multe detalii gasiți pe www.ecotic.ro, pe pagina de Facebook dedicată Organizației ECOTIC, precum și pe pagina LinkedIn a Organizatiei ECOTIC.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.