Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

CARGIL: Plantare salcami @ comuna Munteni, judetul Galati

0

Cargill își reafirmă angajamentul de a ajuta comunitățile să prospere

MUNTENI, JUDEȚUL GALAȚI – Cargill crede cu tărie că toate comunitățile pot prospera în armonie cu mediul înconjurător. De aceea, în fiecare an, Ziua Pământului este o oportunitate extraordinară pentru companie de a reitera dedicarea sa față de dezvoltarea durabilă. De această dată am marcat evenimentul alături de locuitorii din Munteni, județul Galați. Cu sprijinul partenerului strategic al Cargill din zonă, Compania Oprea SRL, și Junior Achievement am organizat o plantare de copaci și o lecție  educativă despre mediu pentru copiii de la școala locală din satul Ungureni.

Plantare Munteni4

La această acțiune a participat întreaga comunitate, de la mic la mare, într-un efort comun de a planta 7500 de salcâmi pe un teren cu risc ridicat de eroziune. Aceștia au fost ajutați de 40 de voluntari Cargill, partenerii locali Munprod SRL, Vasilie Valentin Gabriel PFA, Postolache Dănuț PFA dar și de reprezentanți ai autorităților locale.

Mai mult, 30 de elevi de la Școala Gimnazială Nr. 1 din satul Ungureni au participat la o lecție educativă despre mediu, organizată de voluntarii Cargill și Junior Achievement. Acest gen de activitate are rolul de crește conștientizarea asupra importanței protecției mediului. Copiii, alături de Junior Achievement, au identificat acțiuni și măsuri pe care fiecare dintre ei le-ar putea lua pentru o dezvoltare durabilă a comunităților în care trăiesc.

“Ne continuăm angajamentul de a ajuta comunitățile să se dezvolte, pentru că nu putem prospera fără obiective și eforturi comune. Iar obiectivele Cargill au la bază comunitățile în care compania își desfășoară activitatea și oamenii cu care colaborează. Aceste activități în sprijinul protecției mediului reprezintă o continuare a vocației și tradiției noastre în ceea ce privește responsabilitatea socială“, a declarat Diana Ojică, Președinte al Comitetului CSR Cargill.

De asemenea, cu această ocazie, Cargill reafirmă importanța dezvoltării parteneriatelor strategice locale. Cele două silozuri Cargill din regiune, de la Frunzeasca și Independența, vin în sprijinul fermierilor locali și au dovedit că sunt un mecanism valoros pentru siguranța recoltelor lor, adăugându-se la varietatea de servicii pe care compania le oferă: pornind de la distribuția de inputuri agricole necesare înființării culturilor (semințe, îngrășăminte, produse pentru protecția plantelor) cu plata la recoltare, până la soluții pentru valorificarea recoltei și pentru gestionarea riscului reprezentat de volatilitatea prețurilor la produsele agricole.

“Contribuția adusă de Cargill atât la nivel economic cât și social a dovedit până acum seriozitatea acestui parteneriat. Suntem încântați să participăm astăzi la acest eveniment, confirmând astfel angajamentul nostru de a prospera în mod sustenabil alături de comunitatea noastră“, a adăugat Ștefan Oprea, Compania Oprea SRL.

Despre Cargill

Cargill furnizează produse alimentare, agricultură, produse financiare şi industriale şi servicii în întreaga lume. Împreună cu fermierii, clienţii, autorităţile guvernamentale şi comunităţile ajutăm oamenii să prospere aplicând cunoştinţele noastre şi cei 150 de ani de experienţă. Avem 143.000 de angajaţi în 67 de ţări, care se angajează să ofere hrană oamenilor într-un mod responsabil, reducând impactul de mediu şi îmbunătăţind comunităţile în care trăim şi muncim. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi  Cargill.com şi  News Center.

Cargill în România

Cargill activează în România din 1996, are sediul în Bucureşti şi are, în prezent, aproximativ 600 de angajaţi în 17 locaţii din ţară. Compania activează în domeniul cerealelor, seminţelor oleaginoase şi hranei pentru animale.

Pentru mai multe informaţii, vizitaţi  http://www.cargill.ro

Despre Junior Achievement

Junior Achievement România, organizaţie non-profit, a fost fondată în anul 1993 şi este parte a Junior Achievement Worldwide®, USA şi Junior Achievement – Young Enterprise, Europe. JA este cea mai mare şi cea mai dinamică organizaţie internaţională de educaţie economică şi antreprenorială. În România, programele JA de tip „learning by doing” sunt urmate anual de peste 189.000 elevi din peste 1.200 de instituţii de învăţământ şi se desfăşoară local în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi sunt susţinute financiar şi cu consultanţă de către comunitatea de afaceri. Informaţii suplimentare sunt disponibile la: www.jaromania.org

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.