Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Caravana Platformei Naţionale pentru Educaţie se opreşte la Iaşi

0

După un eveniment primit cu mare interes de profesioniştii de la Timişoara, Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil – FONPC lansează la Iaşi, Platforma Naţională Pentru Educaţie, în cadrul unei conferinţe de lansare organizată în data de 26 februarie 2013, ora 11.00 în Sala Mare a Instituţiei Prefectului Judeţului Iaşi (str. Anastasie Panu, nr. 60).

Platforma Naţională pentru Educaţie (www.pentrueducatie.ro) este un proiect inovativ care propune profesioniştilor din domeniul socio-educativ, părinţilor, membrilor comunităţii, actorilor instituţionali, publici şi privaţi, să găsească soluţii pentru reducerea fenomenelor de absenteism şi neşcolarizare, precum şi pentru prevenirea abandonului şcolar.

educatie

Lansarea acestui proiect se bucură de prezenţa domnului Virgil Ianţu, personalitate publică implicată în mobilizării comunităţii şi a partenerilor sociali pentru promovarea drepturilor copilului.

Evenimentul este adresat reprezentanţilor instituţiilor cu responsabilităţi în promovarea şi respectarea drepturilor copilului:

  • Autorităţi publice locale (Primărie, Consiliu Judeţean, Instituţia Prefectului)
  • Inspectoratul Şcolar şi instituţiile aflate în subordine (grădiniţe, şcoli generale, licee, colegii, grupuri şcolare, etc.)
  • CJRAE & CJAPP (consilieri şcolari, psihologi, profesori de sprijin, profesori psihopedagogi)
  • Direcţia Generală de Protecţia Copilului şi serviciile aflate în subordine; furnizorii acreditaţi de servicii sociale
  • Organizaţii neguvernamentale
  • Centre culturale sau alte entităţi de stat sau private care furnizează servicii de educaţie şi petrecere a timpului liber pentru copii: Centre Culturale Străine, Casa de Cultură, Palatul Copiilor, etc.

 

De asemenea, evenimentul este adresat reprezentanţilor din mass-media – ca promotor de modele ce pot fi preluate cu uşurinţă de către copii, părinţilor – ca principali decidenţi şi responsabili pentru educaţia copilului, reprezentanţilor din companiile private – ca potenţiali parteneri prin implementarea programelor de responsabilitate socială.

 

Platforma Naţională pentru Educaţie este un proiect implementat de Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC) în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale (MEC) şi Direcţia Protecţia Copilului (DPC) din cadrul Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV), cu sprijinul tehnic şi financiar al Reprezentanţei UNICEF în România, Ambasadei Franţei în România şi Organizaţiei World Vision. Partener local al evenimentului: Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany Iaşi. Partener media: Adevărul.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.