Caravana „Inimă de Copil” – povestea dulce a dăruirii

0

Un vechi citat spunea că „te îmbogăţeşti prin ceea ce dăruieşti şi îţi îmbogăţeşti însăşi putinţa de a dărui”. În preajma Crăciunului, demersul donaţiei este un gest sincer şi dezinteresat iar oamenii se îndreaptă spre latura spirituală a lucrurilor, conştientizând cât de important este  să-i ajuţi pe cei mai puţin norocoşi.

Caravana „Dar din inimă, de Crăciun” este un eveniment anual bine cunoscut în oraşul Galaţi, organizat de către personalul Fundaţiei „Inimă de Copil”. Acest eveniment îşi propune să colecteze fonduri de la companii şi oameni din comunitate, să organizeze standuri cu vânzare de produse realizate manual şi să colinde în diferite locaţii publice din oraş.

Cu ajutorul fondurilor strânse în cea de a 10-a ediţie a caravanei, se vor continua programele organizaţiei în 2013 şi se va oferi o rază de speranţă copiilor care provin din familii în dificultate, precum şi copiilor cu dizabilităţi. Şi pentru că voluntariatul reprezintă sufletul oricărei acţiuni de strângere de fonduri, şi în campania de anul acesta, participă voluntarii din următoarele licee gălăţene: Liceul Teoretic „Emil Racoviţă”, Colegiul Pedagogic „Costache Negri”, Colegiul Naţional „Mihail Kogălniceanu” şi Colegiul Economic „Virgil Madgearu”. Până la acest moment au fost deja peste 100 voluntari care s-au implicat alături de noi.

Dorinţa de a ajuta a fost motivaţia principală a voluntarilor liceeni; aceştia şi-au dedicat timpul, priceperea şi abilităţile pentru acţiunile de strângeri de fonduri din timpul caravanei, participând la vânzarea de produse şi felicitări realizate manual. Cu sprijinul cadrelor didactice din liceele menţionate, tinerii s-au organizat şi au venit la locaţiile alese pentru caravană, demonstrând că voluntariatul se naşte din inimă şi că orice mic ajutor contează atunci când vrei să faci o diferenţă.

În perioada 13-17 decembrie, s-au strâns peste 8000 RON prin vânzarea de produse realizate manual (felicitări, vaze pictate, suporturi de lumânare pictate, globuri pictate) şi 800 RON prin donaţii făcute de cei cu inima deschisă. Această sumă este întărită de suma care s-a strâns prin vânzarea de produse realizate manual în şcoli şi licee, dovadă că fiecare zi a caravanei a fost presărată de mici miracole.

Caravana va continua până pe 21 decembrie iar personalul organizaţiei îşi propune să strângă cât mai multe fonduri, îndeplinindu-şi astfel misiunea de a lumina Crăciunul unor copii din familii sărace. Expoziţiile cu vânzare sunt găzduite de companii care au devenit prieteni ai Fundaţiei „Inimă de Copil”: Galeria Real, Magazinul JYSK, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Galaţi şi BCR.

Vă aşteptăm să descoperiţi felicitările realizate manual cu motive de Crăciun, produse de sticlărie pictate, suporturi de lumânări, globuri pictate şi bijuterii realizate manual, la standurile din locaţiile mai sus amintite. Caravana de Crăciun este o parte din misiunea fundaţiei „Inimă de Copil”, îndeplinită cu dedicare. Şi pentru că se apropie sărbătorile, în mod sigur vom zâmbi ştiind că am făcut un gest bun, oferind celor apropiaţi, în dar, un produs realizat manual în atelierul Fundaţiei „Inimă de Copil”.

Mulţumim tuturor celor care ne-au ajutat deja şi celor care vor fi alături de noi în zilele care urmează!

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează