Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Caravana de Crăciun „Inimă de Copil” a ajuns la final!

0

Luna decembrie este luna miracolelor, luna în care oamenii îşi deschid sufletul şi încearcă să îi ajute pe cei mai puţin norocoşi. În perioada 15-23 decembrie, Caravana de Crăciun organizată de Fundaţia „Inimă de Copil” Galaţi a apelat la bunătatea oamenilor, sperând că fie şi cel mai mic gest de dăruire va face o diferenţă. Campania de strângere de fonduri şi de vânzare de produse realizate manual şi-a atins scopul, acela de a aduce o rază de speranţă în sufletul unui copil şi a familiei care se chinuie cu greu să îl întreţină.

A fost o săptămână plină pentru personalul fundaţiei, o săptămână în care s-au desfăşurat activităţi specifice caravanei, un eveniment anual de amploare aflat la cea de a 8-a ediţie. Caravana de Crăciun nu înseamnă doar amplasarea unor standuri cu produse şi vânzarea acestora celor interesaţi; este mai mult de atât şi depinde de fiecare dintre noi să facem acest eveniment tot şi tot mai complex. În perioada caravanei, în fiecare an au loc donaţii şi sponsorizări pentru programele organizaţiei şi copiii care sunt susţinuţi în mod regulat, colinde şi distribuire de cadouri pentru copii defavorizaţi.

Caravana „Inimă de Copil” a fost un eveniment transformat într-un miracol, mulţumită voluntarilor din licee care au apărut asemenea spiriduşilor lui Moş Crăciun şi au apelat la rândul lor la bunătatea oamenilor. Voluntari din licee precum Liceul Pedagogic „Costache Negri”, Grupul Şcolar „Sfânta Maria”, Colegiul Economic „Virgil Madgearu”, Colegiul Naţional „Mihail Kogălniceanu”, Liceul Teoretic „Emil Racoviţă”, Colegiul Naţional „Alexandru Ioan Cuza”, Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”, Colegiul Tehnic „Radu Negru” şi Grupul Şcolar Industrial de Marină au demonstrat că nu există nimic mai puternic decât inima unui voluntar (cit. Lt. Col. Jimmy Doolittle).

Prin vânzarea de produse realizate manual şi donaţii făcute de cei cu inima deschisă, s-au strâns peste 17.000 RON pe perioada caravanei. Această sumă este întărită de suma care s-a strâns prin vânzarea de felicitări manuale în grădiniţe, şcoli şi licee dar şi de sponsorizările generoase oferite de firmele gălăţene. Şi pentru că este o perioadă în care cel mai mic miracol este apreciat cu toată inima, amintim cu drag de un domn care a donat 300 RON pentru programele organizaţiei, dorindu-şi foarte mult să ajute copiii nevoiaşi.

Am ajuns la final cu caravana „Inimă de Copil” şi avem încredere că cea de a noua ediţie va fi şi mai frumoasă. Fondurile care au fost obţinute vor fi utilizate pentru ajutarea copiilor şi tinerilor din familii în dificultate, din Centrele de Zi din Galaţi şi Pechea, din Centrul de Consiliere şi sprijin pentru familii, din serviciile pentru recuperarea copilului cu dizabilităţi din Galaţi, Cudalbi şi Lieşti, din serviciile de suport şi orientare profesională pentru tineri cu dizabilităţi sau HIV+ din Galaţi.

Vă mulţumim pentru dăruire şi pentru faptul că fiecare dintre voi aţi găsit puterea de a face ceva cu adevărat minunat.

autor text: Alexandra Vlăsceanu

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.