Caravana de Crăciun „Inimă de Copil” a ajuns la final!

0

Luna decembrie este luna miracolelor, luna în care oamenii îşi deschid sufletul şi încearcă să îi ajute pe cei mai puţin norocoşi. În perioada 15-23 decembrie, Caravana de Crăciun organizată de Fundaţia „Inimă de Copil” Galaţi a apelat la bunătatea oamenilor, sperând că fie şi cel mai mic gest de dăruire va face o diferenţă. Campania de strângere de fonduri şi de vânzare de produse realizate manual şi-a atins scopul, acela de a aduce o rază de speranţă în sufletul unui copil şi a familiei care se chinuie cu greu să îl întreţină.

A fost o săptămână plină pentru personalul fundaţiei, o săptămână în care s-au desfăşurat activităţi specifice caravanei, un eveniment anual de amploare aflat la cea de a 8-a ediţie. Caravana de Crăciun nu înseamnă doar amplasarea unor standuri cu produse şi vânzarea acestora celor interesaţi; este mai mult de atât şi depinde de fiecare dintre noi să facem acest eveniment tot şi tot mai complex. În perioada caravanei, în fiecare an au loc donaţii şi sponsorizări pentru programele organizaţiei şi copiii care sunt susţinuţi în mod regulat, colinde şi distribuire de cadouri pentru copii defavorizaţi.

Caravana „Inimă de Copil” a fost un eveniment transformat într-un miracol, mulţumită voluntarilor din licee care au apărut asemenea spiriduşilor lui Moş Crăciun şi au apelat la rândul lor la bunătatea oamenilor. Voluntari din licee precum Liceul Pedagogic „Costache Negri”, Grupul Şcolar „Sfânta Maria”, Colegiul Economic „Virgil Madgearu”, Colegiul Naţional „Mihail Kogălniceanu”, Liceul Teoretic „Emil Racoviţă”, Colegiul Naţional „Alexandru Ioan Cuza”, Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”, Colegiul Tehnic „Radu Negru” şi Grupul Şcolar Industrial de Marină au demonstrat că nu există nimic mai puternic decât inima unui voluntar (cit. Lt. Col. Jimmy Doolittle).

Prin vânzarea de produse realizate manual şi donaţii făcute de cei cu inima deschisă, s-au strâns peste 17.000 RON pe perioada caravanei. Această sumă este întărită de suma care s-a strâns prin vânzarea de felicitări manuale în grădiniţe, şcoli şi licee dar şi de sponsorizările generoase oferite de firmele gălăţene. Şi pentru că este o perioadă în care cel mai mic miracol este apreciat cu toată inima, amintim cu drag de un domn care a donat 300 RON pentru programele organizaţiei, dorindu-şi foarte mult să ajute copiii nevoiaşi.

Am ajuns la final cu caravana „Inimă de Copil” şi avem încredere că cea de a noua ediţie va fi şi mai frumoasă. Fondurile care au fost obţinute vor fi utilizate pentru ajutarea copiilor şi tinerilor din familii în dificultate, din Centrele de Zi din Galaţi şi Pechea, din Centrul de Consiliere şi sprijin pentru familii, din serviciile pentru recuperarea copilului cu dizabilităţi din Galaţi, Cudalbi şi Lieşti, din serviciile de suport şi orientare profesională pentru tineri cu dizabilităţi sau HIV+ din Galaţi.

Vă mulţumim pentru dăruire şi pentru faptul că fiecare dintre voi aţi găsit puterea de a face ceva cu adevărat minunat.

autor text: Alexandra Vlăsceanu

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează