Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Caravana “Inimă de Copil” ne învaţă să dăruim din suflet

1

Antoine de Saint-Exupery spunea că ne îmbogăţim prin ceea ce dăruim şi astfel ne îmbogăţim însăşi putinţa de a dărui. Caravana „Inimă de Copil” organizată în această săptămână a cuprins o serie de evenimente iar toţi oamenii implicaţi, fie voluntari, fie angajaţi ai fundaţiei au avut un singur cuvânt în minte: dăruire. Pentru că ce poate fi mai frumos decât să dăruieşti un lucru unui copil?

Caravana „Inimă de Copil” a continuat cu acţiunea de strângere de fonduri şi vânzare de produse în locaţiile partenere: Galeria REAL, Administraţia Financiară Galaţi şi BCR. Astfel, s-au strâns pe parcursul a trei zile de caravană 5500 de RON, atât din donaţii cât şi din vânzări. Această acţiune nu ar fi fost posibilă fără ajutorul voluntarilor din Colegiul Economic „Virgil Madgearu” şi din Grupul Şcolar „Sfânta Maria”, tineri entuziaşti care şi-au dorit foarte mult să îşi aducă contribuţia în cadrul caravanei de Crăciun.

Atunci când vorbim despre evenimentul anual deja cunoscut drept Caravana „Inimă de Copil”, trebuie să facem referire şi la celelalte acţiuni, care aduc la fel de multă bucurie în suflet copiilor din programele organizaţiei. În săptămâna 19-23 decembrie, au fost donate pachete cu dulciuri pentru copii din partea: doamnei educatoare Georgeta Lupu (Grădiniţa „Albă ca Zăpada”), doamnei director Lucica Mogoş (Grădiniţa „Ion Creangă), unui grup de angajaţi ai unei companii de telecomunicaţii (pachete pentru 40 de copii), a unui grup de elevi de la Liceul de Artă „Dimitrie Cuclin” şi a Şantierului Naval (pachete pentru 55 de copii). Domnul director al Magazinului Jysk, Viorel Mirică, a fost unul din susţinătorii Caravanei „Inimă de Copil” oferind suport în ceea ce priveşte organizarea şi locaţia.

Şi pentru că în această perioadă a anului cuvântul „dăruire” se află pe buzele tuturor, trebuie să menţionăm o donaţie generoasă oferită de compania Den Breejen România, de 10.000 de euro, pentru programele organizaţiei din cursul anului. Aceste gesturi ne dovedesc că există oameni care demonstrează o înţelegere clară a problemelor sociale, venind cu soluţii pertinente pentru susţinerea ONG-urilor care activează în domeniu.

Pentru Fundaţia „Inimă de Copil”, Caravana de Crăciun înseamnă şi un prilej pentru copiii de la Centrul de Zi Galaţi şi Centrul de Zi Pechea o şansă să arate cât de frumos ştiu să cânte. Astfel, copiii au pornit în această săptămână la colindat împreună cu personalul fundaţiei, primind cadouri frumoase şi utile (rechizite, haine şi dulciuri). Printre locaţiile şi persoanele alese pentru colinde se numără: doamna doctor Bojică Ioana, doamna notar Maricica Constantinescu, Monitorul de Galaţi, Gamacris, Arcada, D&D, Viaţa Liberă, BCR, Administraţia Financiară, Magazinul Modern, Atlas, Romportmet, Awa Trading, Consiliul Judeţean şi Andirivac (sacoşe individualizate pentru fiecare copil în parte).

Caravana de Crăciun s-a extins şi în grădiniţe, şcoli şi licee, unde, prin intermediul profesorilor şi elevilor voluntari, au fost vândute produse de sticlărie pictate manual, felicitări tipărite şi felicitări lucrate manual. Grădiniţa „Sfântul Nicolae” Galaţi şi grădiniţa „Motanul Încălţat” au primit cu bucurie produsele realizate în atelierul fundaţiei. La fel s-a întâmplat şi la următoarele şcoli din Galaţi: Şc.nr.29 „Sf. Ana”, Şc.nr.28 „Mihai Eminescu”, Şc.nr.22 „Dimitrie Cantemir”, Şc.nr.16 „Nicolae Bălcescu”, Şc.nr.43 „Dan Barbilian”.

Voluntarii din licee şi-au arătat interesul pentru caravană, astfel produse au fost vândute în următoarele locaţii: Liceul Pedagogic „Costache Negri”, Liceul Teoretic „Dunărea”, Colegiul Naţional „Mihail Kogălniceanu”, Colegiul Economic „Virgil Madgearu”, Liceul Teoretic „Emil Racoviţă”, Colegiul Naţional „Alexandru Ioan Cuza”, Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”, Grupul Şcolar „Sf. Maria”, Colegiul Tehnic „Radu Negru”, Grupul Şcolar Industrial de Marină.

Caravana „Inimă de Copil” a inclus şi Şcoala Gimnazială nr.2 din Pechea, unde au fost vândute produse realizate în atelier, felicitări lucrate manual şi tipărite.

autor text: Alexandra Vlăsceanu


Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

  1. avatar

    A. de Saint Exupery mai spunea ca „doar cat vad cu ochii, e extrem de limitat” sau ceva in sensul aceasta.

    faptele bune sunt animate de mii de rotite invizibile.

    Felicitari!

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.