Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Campanie de colectare la Iasi

0

Reciclarea – Un mod de viata!

In perioada 10 – 30 septembrie, ECOTIC in parteneriat cu SC Salubris Iasi Sa, Agentia pentru Protectia Mediului Iasi (APM) si Primaria Municipiului Iasi, organizeaza campania „Reciclarea – Un mod de viata!”. Prin aceasta actiune, organizatorii vin in sprijinul locuitorilor orasului Iasi oferind solutii prietenoase cu mediu pentru colectarea separata a echipamentelor electrice si electronice vechi si uzate. In aceasta perioada vor fi deschise inca 3 puncte de colectare provizorii, pe langa cele cinci functionale pe tot parcursul anului.

Organizatorii isi doresc ca in aceasta perioada, alaturi de locuitorii municipiului Iasi sa fie facut inca un pas pe drumul pe care il parcurgem impreuna in directia adoptarii unui mod de viata sanatos si prin reciclarea corecta a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE).

flyerA5-fata

Un factor decisiv in transformarea gestului colectarii selective intr-un obicei este determinat de constientizarea periculozitatii acestor echipamente din momentul in care devin deseuri. DEEE contin substante toxice precum mercur si alte metale grele sau diverse bromuri. Chiar si in cantitati mici, acestea polueaza solul, apa si aerul. Sanatatea fiecaruia dintre noi depinde de simplul gest al predarii responsabile a oricarui deseu de echipament electric si electronic.

De asemenea, prin reciclarea corecta a DEEE sunt recuperate materii prime secundare pe care le vom regasi in produse noi.

In perioada 10 – 30 septembrie, vor fi deschise trei noi puncte de colectare provizorii, dupa cum urmaza:

  • Zona Iulius Mall – in perioada 10 – 17 septembrie.
  • Zona pietonala Alexandru cel Bun – Esplanada – in perioada 17 – 24 septembrie si
  • Zona Palas – Parcare Vega – in perioada 24- 30 septembrie 2014.

 

Predand la aceste puncte in perioada mai sus amintita minim 10 kg de echipamente electrice si electronice vechi si uzate sau 3 echipamente, fiecare cetatean responsabil primeste un accesoriu de sezon.

Aceste cadouri instant sunt disponibile si pentru cei care predau DEEE la punctele de colectare municipale deschise pe toata perioada anului:

  • Luni: Punctul „Parcare 24 ore” – Str. Alba, nr. 1, deschis între orele 10.00 – 18.00;
  • Marți: Punctul „Han Tatar”- esplanada Oancea – Str. Han Tătar – Tătărași, între orele 10.00 – 18.00;
  • Miercuri: Punctul „Podul de Piatra”- Str. Nicolae Iorga (langa vulcanizare): între orele 10.00 – 18.00;
  • Joi: Punctul „Piata Pacurari”- Str. Cazărmilor, nr. 11, între orele 10.00 – 18.00;
  • Vineri: Punctul „Piata Sudului” (CUG) – Str. Răzoarelor, nr 9, între orele 10.00 – 18.00.

 

Toti putem colecta separat si preda responsabil deseurile de echipamente electrice si electronice. PENTRU UN MEDIU CURAT!

Detalii despre proiect cat si despre cum pot fi predate responsabil aceste deseuri pe www.ecotic.ro, www.salubris.ro, la tel 0232/270.233 și 0800. 410.610 (tel verde)

Despre ECOTIC:

ECOTIC este o organizație colectivă nonprofit care gestionează deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) în numele a peste 400 de producători și importatori afiliați. ECOTIC asigură și supervizează întregul proces de preluare, transport, dezmembrare și reciclare astfel încât, la final, DEEE să nu mai reprezinte un pericol. Peste 57.000 tone DEEE au fost gestionate în sistemul ECOTIC, în cei 8 ani de activitate. Consultanța promptă și specializată oferită producătorilor de echipamente electrice, baterii și acumulatori, este un element definitoriu al ECOTIC. Mai multe detalii găsiți pe www.ecotic.ro, pe pagina de Facebook dedicată Organizației ECOTIC, precum și pe pagina LinkedIn a Organizației ECOTIC.

Despre Salubris SA:

Salubris SA Iași este societatea comercială cu profil de activitate – salubrizarea localităților și împreună cu partenerii noștri asigurăm informarea, conștientizarea, colectarea, transportul și depozitarea temporară a DEEE, în vederea valorificării acestora. Mai multe informații sunt accesibile pe www.salubris.ro.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.