Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Campania ”Un Martisor pentru un Zambet” începe în 13 februarie la Iași

2

Fundatia Star of Hope Romania in parteneriat cu Patronatul Sfera, Clubul Rotary 2000 Iasi si Complexul Comercial Iulius Mall, deruleaza  in perioada 13 februarie – 8 martie 2012, a doua editie a campaniei ”Un Martisor pentru un Zambet”, dedicata sustinerii copiilor cu dizabilitati. Ne dorim ca prin intermediul acestei campanii sa implicam comunitatea in activitatea de strangere de fonduri pentru sustinerea activitatilor de terapie recuperatorie din Cadrul Centrului Regional de Reabilitare pentru copii si tineri cu dizabilitati “Steaua Sperantei” Iasi.

In data de 14 februarie 2012 orele 15.00 va avea loc inaugurarea oficiala a standului  in complexul comercial Iulius MALL, etajul 2 ( langa Carturesti ), un stand unde vizitatorii vor putea afla mai multe informatii despre activitatea Fundatiei Star of Hope Romania cat si despre beneficiarii care au nevoie de ajutorul nostru.

Patronatul Sfera si Clubul Rotary 2000 Iasi fac primul pas in acest demers si doneaza o serie de obiecte pentru a fi expuse spre vanzare pentru sustinerea copiilor cu dizabilitati. La stand vor fi expuse martisoare, felicitari si alte obiecte realizate de copii si tineri cu dizabilitati in cadrul Clubului Fundatiei Star of Hope Romania cat si de tineri de la Colegiul Tehnic “Ion Holban” Iasi.

Invitam membrii comunitatii sa ajute copiii cu dizabilitati prin achizitionarea obiectelor care vor fi expuse la stand contra unei donatii sau implicandu-se in Campania 2% , prin completarea fiselor 2% – directionarea  din impozitul anual pe venit catre Fundatia Star of Hope Romania.

Fondurile obtinute vor fi utilizate pentru acoperirea costurilor abonamentelor de transport ale copiilor cu dizabilitati care provin din mediul rural cat si pentru sustinerea sedintelor de terapie recuperatorie ( kinetoterapie ) a copiilor cu dizabilitati ce provin din familii defavorizate si pentru interventii medicale.

 

“De cate ori zambesti la cineva, este un dar pentru acea persoana!” Maica Tereza. Sta in bunavointa noastra puterea de a schimba fiecare zambet al copiilor cu dizabilitati intr-o sansa. O sansa la integrarea sociala, la dreptul de a avea o viata normala.

 

Fundaţia Star of Hope Romania este o organizaţie neguvernamentală românească, înfiinţată în anul 1998 cu sediul central la Iaşi. Misiunea fundaţiei este de a îmbunătăţi calitatea vieţii copiilor aflaţi în dificultate în special a copiilor cu dizabilităţi. Fundaţia a infiintat si sustine 4 Centre de Zi pentru copii cu dizabilităţi şi 2 Centre de Zi pentru copii cu risc de abandon scolar si familial.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.