Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Campania „Orașe Curate” își continuă drumul prin țară și face noi opriri în luna aprilie: Fălticeni, Câmpia Turzii, Borșa și Urziceni

0

Orașe Curate, campania itinerantă ECOTIC, dedicată colectării echipamentelor electrice și electronice uzate din mediul urban, face noi opriri în luna aprilie: Fălticeni, Câmpia Turzii, Borșa și Urziceni.

În perioada 15 – 19 aprilie 2019, ECOTIC în parteneriat cu Primăria Câmpia Turzii și Compania de Salubritate Câmpia Turzii, Primăria Orașului Borșa și Serviciul de Utilități Publice Borșa, UAT Municipiul Fălticeni si Gascom Fălticeni și în perioada 15-20 aprilie 2019, în parteneriat cu Primăria Municipiului Urziceni și ROSAL, încurajează cetățenii din orașele Câmpia Turzii, Borșa, Fălticeni și Urziceni să predea corect spre reciclare deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE).

Astfel, locuitorii din Câmpia Turzii și Borșa care vor preda deșeuri de minim 5kg cumulate vor primi un premiu instant. În Fălticeni, locuitorii care vor preda deșeuri de minim 15kg cumulate vor primi un premiu instant.

Cetățenii din Urziceni care vor preda deșeuri intre 20kg si 40kg cumulate vor primi un tichet valoric de 10 lei, iar pentru deșeuri de peste 40 kg cumulate, un tichet valoric de 20 de lei. Cei care vor preda deșeuri de peste 5kg cumulate vor fi înscriși în mod automat la tombolă, putând câștiga premii atractive: aspirator, robot de bucătărie sau mixere.

Puncte de colectare

  • Câmpia Turzii – Str. Piața Unirii, nr. 16C – Platforma Târg, de luni până vineri între orele 10:00-16:00.

  • Borșa –Serviciul de Utilități Publice Borșa – str. Lazuci nr. 5 (garajele primăriei), deschis între 8:00-16:00.

  • Fălticeni:

– În fața Primăriei Fălticeni – str. Republicii nr. 13

– La sediul Goscom – str. 13 Decembrie nr. 25

  • Urziceni – strada Calea București nr. 22. Tombola va fi organizată pe platoul din fața Casei de Cultură a Sindicatelor din Urziceni pe data de 20 aprile 2019 la ora 13:00

Totodată, locuitorii orașelor Câmpia Turzii, Fălticeni și Urziceni pot beneficia de un serviciu gratuit. Astfel, ridicarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice mari şi voluminoase se va face de la domiciliu, în baza unei programări prealabile la numerele de telefon:

  • Câmpia Turzii – 0264365770 (Compania de Salubritate), apelabil intre 7:00 si 15:00, pe durata campaniei.

  • Fălticeni – 0230542056 (Primărie) sau 0230541319 (Goscom – doar pe durata campaniei). Preluarea deșeurilor se va face vineri, 19.04.2019

  • Urziceni – 0243250202 sau 0786 429 649

România, în calitate de țară membră a UE, are obligația să atingă o țintă de colectare de 45% a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) până în anul 2020. În acest sens, ECOTIC continuă eforturile de conștientizare în rândul populației.

Încercăm să aducem conceptul de colectare separată a deșeurilor reciclabile cât mai aproape de cetățeni. Prin intermediul acestor campanii încurajăm locuitorii să predea în mod selectiv deșeurile care pot fi reciclate ( hârtie/carton, mase plastice/PET , sticla, metal si echipamente electrice si electronice) și, implicit, să protejeze mediul înconjurător” declară dl. Sava Constantin , primarul municipiului Urziceni.

Orașe Curate” este campania ECOTIC care urmărește acest obiectiv în mediul urban. Alături de autoritățile publice și de mediu locale, ECOTIC a informat și continuă să informeze locuitorii din zeci de orașe din toată țara asupra necesității colectării DEEE, punând la dispoziție puncte de colectare specializate.

În 2017 și 2018, ECOTIC a desfășurat peste 35 de campanii care au informat peste 400.000 de persoane.

Pentru mai multe detalii: www.ecotic.ro

Despre ECOTIC:

ECOTIC este prima organizație a producătorilor și importatorilor de echipamente electrice și electronice (EEE) din România, fondată în anul 2006, care pune la dispoziție gratuit recipienți pentru colectarea separată a deșeurilor de echipamente electronice de mici dimensiuni și baterii, precum și preluarea gratuită a echipamentelor voluminoase de la sediul firmei sau de la domiciliu. Pentru mai multe detalii transmiteti un e-mail la logistica@ecotic.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.