Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Campania ECOTIC „Orașe Curate” ia startul în Tg. Mureș și Dorohoi

0

Campania ECOTIC „Orașe Curate” își prezintă rezultatele în Filiași și ia startul în Tg. Mureș și Dorohoi

„Orașe Curate”, campania națională ECOTIC dedicată colectării electricelor și electronicelor uzate din mediul urban, își prezintă rezultatele după trecerea prin Filiași și se mută, din 3 aprilie 2017, în alte două orașe: Dorohoi și Tg. Mureș. Campania va încuraja locuitorii celor două localități să vină și să predea corect echipamentele electrice și electronice uzate la centrele de colectare municipale.

vizual general

Organizația ECOTIC, în parteneriat cu autoritățile și companiile de salubritate locale, continuă campania „Orașe Curate”. După trecerea prin Filiași, unde 140 de persoane au predat spre reciclare 2 tone de deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE), în 3 – 30 aprilie 2017, locuitorii din Dorohoi sunt informați și încurajați să devină conștienți de problema DEEE și de necesitatea de a le preda corect spre reciclare. Același mesaj va fi transmis populației din Tg. Mureș, în perioada 3 – 7 aprilie 2017.

Astfel, în perioada campaniei, orice locuitor al orașeor Dorohoi și Tg. Mureș care va preda un deșeu de minim 5kg cumulate la unul dintre punctele de colectare municipale , va primi un premiu instant.

Iată punctele de colectare ale SC Servicii Publice Locale SRL din Dorohoi și programul acestora:

  • Strada 1 Decembrie nr. 24 (garaj auto) – de luni până vineri, între orele 7:30 – 16:00;
  • Piața Plevna – de luni până duminică, între orele 8:00 – 14:00;

SPL Dorohoi oferă serviciul de preluare de la domiciliu a echipamentelor voluminoase. Pentru colectarea acestor echipamente locuitorii sunt rugați să contacteze dispeceratul la unul dintre numerele de telefon: 0231.617.194, 0736.643.865.

Pentru Tg. Mureș, punctul de colectare Salubriserv S.A. este următorul:

  • Strada Furnicilor nr. 2, program 9:00 – 17:30, în fiecare zi de campanie.

 

Campaniile din Dorohoi și Tg. Mureș continuă, în anul 2017, programul național „Orașe Curate”, un program itinerant al Organizației ECOTIC, dedicat colectării DEEE în mediul urban.

Pentru mai multe detalii: www.ecotic.ro.

Despre ECOTIC:

ECOTIC este o organizație colectivă nonprofit care gestionează deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) în numele a peste 600 de producători și importatori afiliați. ECOTIC asigură și supervizează întregul proces de preluare, transport, dezmembrare și reciclare astfel încât, la final, DEEE să nu mai reprezinte un pericol. Peste 93.000 tone DEEE au fost gestionate în sistemul ECOTIC, în cei 10 ani de activitate. Consultanța promptă și specializată oferită producătorilor de echipamente electrice, baterii și acumulatori este un element definitoriu al ECOTIC. Mai multe detalii gasiți pe www.ecotic.ro, pe pagina de Facebook dedicată Organizației ECOTIC, precum și pe pagina LinkedIn a Organizatiei ECOTIC.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.