Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Campania ECOTIC „Orase Curate” ajunge in Galati. COLECTARE pana in 16 decembrie 2016!

0

In perioada 12 – 16 decembrie 2016, locuitorii municipiului Galati sunt asteptati sa predea corect spre reciclare deseurile electrice si electronice. Pornita in luna mai 2016, campania nationala Orase Curate este o initiativa a Organizatiei ECOTIC, dedicata informarii, constientizarii, precum si colectarii deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) din mediul urban.

img_5245

Campania a debutat in Botosani cu rezultate foarte bune (3,4 tone DEEE colectate) si a continuat, in luna octombrie, in alte trei orase din Romania: Drobeta Turnu Severin, Giurgiu si Motru. In luna decembrie, este randul galatenilor sa fie informati si incurajati sa predea corect echipamentele electrice si electronice uzate la punctele de colectare ale partenerilor locali de salubritate.

In Galati, colectarea se va face la cele trei puncte de colectare municipale:

  • Punct Verde – Drumul Viilor, nr.1, de luni pana sambata, intre orele 8:00 – 16:00;

  • Strada Nufarului, nr. 24 -26, de luni pana vineri, intre orele 7:00 – 14:00;

  • Statia de sortare Barbosi, de luni pana vineri, intre orele 7:00 – 14:00.

Se vor acorda premii instant celor care predau o cantitate cumulata de minim 5 kg DEEE, in limita stocului disponibil.

De asemenea, in cazul DEEE de mari dimensiuni, populatia poate face solicitare de ridicare de la domiciliu, la numerele de telefon 0236312282 si 0372741887. In astfel de cazuri, o echipa SP ECOSAL GALATI se va deplasa si va ridica echipamentele electronice uzate.

ECOTIC s-a bucurat de sprijinul autoritatilor publice locale si a companiilor de salubritate si apa-canal: Primaria Municipiului Galati, SP Ecosal, Agentia pentru Protectia Mediului Galati, Transurb Galati, Apa Canal Galati.

Pentru mai multe detalii, www.ecotic.ro.

Despre ECOTIC:

ECOTIC este o organizație colectivă nonprofit care gestionează deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) în numele a peste 550 de producători și importatori afiliați. ECOTIC asigură și supervizează întregul proces de preluare, transport, dezmembrare și reciclare astfel încât, la final, DEEE să nu mai reprezinte un pericol. Peste 90.000 tone DEEE au fost gestionate în sistemul ECOTIC, în cei 10 ani de activitate. Consultanța promptă și specializată oferită producătorilor de echipamente electrice, baterii și acumulatori este un element definitoriu al ECOTIC. Mai multe detalii gasiți pe www.ecotic.ro, pe pagina de Facebook dedicată Organizației ECOTIC, precum și pe pagina LinkedIn a Organizatiei ECOTIC.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.