Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

BUCOVINA: Programul de responsabilitate şi conştientizare socială „Împarte cu mine”

0

Asociaţia Deschide Inima lansează programul de responsabilitate şi conştientizare socială „Împarte cu mine”

Pe 25 septembrie Asociaţia Deschide Inima a lansat programul de responsabilitate şi conştientizare socială “Împarte cu mine” dedicat copiilor defavorizaţi, care nu au niciun viitor, dar şi celor ce pot fi exemple autentice şi vor să ofere iniţiative frumoase.

Proiectul are ca obiectiv conştientizarea importanţei acţiunii de voluntariat în cadrul societăţii, responsabilizarea grupurilor ţintă, prin activităţi comune de gratitudine şi voluntariat şi acordarea sprijinului material pentru 150 de copii din Gura Humorului şi zonele rurale adiacente.

Un alt scop al programului este responsabilizarea cazurilor sociale, ce determină integrarea tinerilor în societate.

Renate Luică – Vicepreşedinte Asociaţia Deschide Inima: “Prin amplasarea punctelor de colectare încercăm să ajutăm peste 150 de copii care au nevoie de sprijin: de la încălţăminte pentru iarnă, până la rechizite şcolare şi alimente. De asemenea, dorim să integrăm în societate copiii defavorizaţi prin lansarea programelor sociale, dar în acelaşi timp, vrem să îi şi responsabilizăm. Le oferim ceea ce ei au nevoie, însă nu vrem ca activitatea să se termine aici. Asta ar însemna ca ei să deprindă un anumit obicei de a primi, iar după cum bine ştim, obişnuinţa duce la rutină şi în ultimă instanţă la indiferenţă. Adolescenţii de astăzi reprezintă generaţia următoare şi de aceea trebuie să contribuim la formarea lor.”

Un studiu aplicat pe aproximativ 100 de tineri din zona Bucovinei, cu vârsta cuprinsă între 11 – 18 ani arată faptul că printre valorile existente în viaţa tinerilor se numără: tehnologia de ultimă oră, hainele de firmă, plăcerile sexuale, apartenenţa la un anumit grup, iar 70% dintre ei încearcă să îşi descopere identitatea prin raportare la societatea civilă.

Elena Florea – Director Executiv Asociaţia Deschide Inima: “Dacă în alte ţări europene, voluntariatul primează pe lista CV-urilor, în România lucrurile stau altfel. La vârsta de 16 ani cei mai mulţi dintre copii încă nu au făcut voluntariat şi nici nu sunt tentaţi în a practica voluntariatul pentru că <<nu le aduce niciun câştig>>. În cadrul programului vom încerca să le explicăm, prin diferite activităţi, faptul că voluntariatul nu numai că îi integrează în societate, dar le stimulează simţul civic şi îi responsabilizează.”    

Primele seminarii aplicative vor fi susţinute în luna octombrie, iar primele puncte de colectare donaţii vor fi organizate la sfârşitul lunii septembrie în oraşul Gura Humorului şi Câmpulung Moldovenesc.

Campania se va desfăşura în judeţul Suceava şi se va încheia în data de 22 decembrie 2013.

Programul întreg este disponibil pe www.deschideinima.ro .

Parteneri: Primăria Gura Humorului, Kodak Print Gura Humorului, Zile şi Nopti, Impact FM, Calendar Evenimente, Atycon şi Edelweiss Shop.

Imparte_cu_mine_web

Despre Asociaţia Deschide Inima – Învaţă să trăieşti

Nu este deajuns să investim în lucruri, investim în generaţiile viitoare. Subiectul acţiunii noastre este omul. Valorile pe care le promovăm sunt relaţiile umane, comunicarea şi responsabilitatea. Am fondat Deschide Inima, ca fiind atelierul de reconfigurare a caracterelor noastre şi a celor din jur. Nu mai rămâne decât un singur lucru: Învaţă să trăieşti!

*** În 2012 Asociaţia Deschide Inima a încheiat un parteneriat cu Fundaţia ProPrietenia Arad şi Friendship Fundation UK, ce are ca scop promovarea acţiunilor de prevenire a traficului de persoane.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.