Bike for Maria, concurs caritabil de ciclism desfăşurat la Gura Humorului

0

Asociaţia Deschide Inima împreună cu Salvamont Bucovina şi Natura Pro Rarău organizează sâmbătă 6 iulie 2013 concursul caritabil de ciclism Bike for Maria – ale cărui fonduri vor fi destinate unei fetiţe în vârstă de 4 ani diagnosticată cu epilepsie.

Evenimentul va avea loc în oraşul Gura Humorului, judeţul Suceava şi va fi destinat copiilor cu vârsta cuprinsă între 8 – 16 ani. Înscrierile se fac pe adresa de e-mail deschide@deschideinima.ro dar şi în ziua concursului, între orele 09.30 si 10.30. Startul se va da la ora 11:00 din parcul Olga Kobylianska vizavi de Asociaţia Umanitară FAM.

Taxa de înscriere este de 30 lei – sumă ce va fi donată în scop caritabil. Un alt scop al campaniei îl vizează responsabilizarea copiilor faţă de cazurile sociale şi încurajarea acestora pentru voluntariat.

Accesul în competiţie se va face în baza declaraţiei pe propria răspundere semnată de părintele sau tutorele copilului. De asemenea, copiii participanti la categoriile 8-10 ani/11-13 ani pot fi însoţiţi de un părinte/tutore legal pe tot parcursul traseului, prioritari fiind concurenţii.

Traseul parcurs de biciclişti va avea o lungime de 15 km şi va fi împărţit în 3 categorii:

  • Copii 8 – 10 ani – 5 km
  • Copii 11 – 13 ani
  • Copii 14 – 16 ani

 

În cadrul concursului  copiii vor fi escortaţi de un echipaj de poliţie până la intrarea pe drumul forestier.

Concursul se desfăşoară pe o distanţă de 15 km pe traseul: Gura Humorului – Vărvata – Stanişte. Finish line la baza dealului Albu.

Câştigătorii vor fi recompensaţi cu premii surpriză, iar participanţii cu diplome şi îngheţată de la Betty Ice.

De asemenea, la finish line va exista un punct colector destinat celor care vor să o ajute pe Maria.

Sponsori: Edelweiss Shop, Atycon, Tipografia Lidana, Betty Ice, Asico Trans.

Parteneri: Primăria Gura Humorului, Salvamont Bucovina, Natura Pro Rarău.

Partener media: Impact FM.

Bike_For_Maria

DESPRE MARIA 

Familia Creţu – sat Capu Câmpului, Judeţ Suceava

Maria Roxana,are doar 4 anişori şi este diagnosticată cu epilepsie şi retard moderat în dezvoltarea psihicăşi de limbaj. Nu merge la grădiniţă din cauza crizelor de epilepsie.
Medicamentaţia lunară menită să îi stopeze crizele de epilepsie şi stările de agitaţie, lipseşte uneori din cauza finanţelor precare.

Părinţii Mariei suferă şi ei la rândul lor de disfunctionalitati multiple ale organismului.

Familia Creţu trăieşte de pe o zi pe alta, într-o casă care stă să se dărâme.

Detalii pe www.deschideinima.ro

Despre Asociaţia Deschide Inima – Învaţă să trăieşti

Nu este deajuns să investim în lucruri, învestim în generaţiile viitoare. Subiectul acţiunii asociaţiei Deschide Inima este omul. Valorile pe care le promovează sunt relaţiile umane, comunicarea şi responsabilitatea. Am fondat Deschide Inima, ca fiind atelierul de reconfigurare a caracterelor noastre şi a celor din jur. Nu mai rămâne decât un singur lucru: Învaţă să trăieşti!

Scopul asociaţiei este de a promova în formele cele mai potrivite şi mai eficiente, principiile morale de muncă şi viaţă şi de a naşte noi valori spirituale.

În 2012 Asociaţia Deschide Inima a încheiat un parteneriat cu Fundaţia ProPrietenia Arad şi Friendship Fundation UK, ce are ca scop  promovarea acţiunilor de prevenire a traficului de persoane.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează