Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

BiciCurier, un serviciu de curierat rapid în Iași

0

În Iași este disponibil, începând cu iunie 2012, un tip de serviciu de curierat pe bicicletă. Prin BiciCurier se pot trimite în diferite zone ale orașului colete ce nu depășesc  cinci kilograme. Inițiatorul acestui serviciu este Daniel Damian, un tânăr creativ, cu spirit antreprenorial, care, în parteneriat cu Asociația Mai Bine, și-a propus dezvoltarea activității la nivel local.

„Considerăm că am lansat BiciCurier într-un moment propice pentru o astfel de piață, având în vedere, pe de o parte, lucrările din orașul Iași ce au îngreunat din ce în ce mai mult traficul în ultimele luni și, pe de altă parte, dezvoltarea proiectelor de business ce au luat amploare la nivel local. Curierii pe bicicletă sunt recunoscuți atât în marile metropole ale lumii, cât și în principalele orașe din România, precum București, Cluj și Timișoara, fapt ce ne face să credem că această idee prezintă un potențial destul de mare și pentru orașul Iași”, afirmă Daniel Damian, responsabil Relații clienți și livrări în cadrul BiciCurier.

BiciCurier asigură garanție pentru transportul corespondenței și acordă tarife preferențiale pentru clienți fideli, în funcție de numărul de comenzi. Așadar, putem trimite în diferite zone ale Iașului colete și scrisori într-o variantă ecologică, rapidă, cu respect față de mediu și oameni. Pe pagina serviciului sunt disponibile mai multe informații despre tarife, modalități de comandă și program de funcționare.

Curieratul pe bicicletă este o modalitate de a transporta colete având o greutate relativ mică, respectiv câteva kilograme, rapid, în sistemul „door to door”. În marile metropole ale lumii acest serviciu de curierat este foarte răspândit. Companii, dar și persoane fizice din Marea Britanie, Statele Unite, Mexic, Germania etc. apelează adesea la curierii pe bicicletă pentru a trimite în timp util corespondența.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.