Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Bârlădeanca Amalia Puflea, cea mai bună gimnastă de la Cupa Andreea Răducan

0

Cupa de Gimnastică Andreea Răducan: gimnaste talentate, parteneri valoroși și multă pasiune

Cele mai bune gimnaste junioare din țară s-au întrecut pe 7 mai, la Bârlad, cu ocazia Cupei de Gimnastică Andreea Răducan, competiție ajunsă la cea de-a șasea ediție. Evenimentul a reunit peste 100 de gimnaste din 12 cluburi din țară – Onești, București, Focșani, Constanța, Bacău, Buzău, Ploiești, Sibiu,Timișoara și Galați.

BCR, partenerul oficial, precum și ceilalți sponsori și susținători au avut un rol esențial în conturarea și desfășurarea evenimentului la cele mai înalte standarde. În plus, gimnastele s-au putut bucura de numeroase premii și surprize, precum și de prezența unor arbitre internaționale, care au asigurat o jurizare exemplară.

CUPA_ANDREEA_RADUCAN_2016_-_2016_05_07_-_0626

Amalia Puflea, gimnasta în vârstă de 9 ani de la Clubul Sportiv Școlar Bârlad s-a remarcat în cadrul competiției organizate de Andreea Răducan. Amalia a obținut 5 medalii de aur, câștigând toate locurile I de la nivelul 1, la toate aparatele (sol, bârnã, paralele, sãrituri si la individul compus). În cadrul probelor individuale de nivel 1 s-au mai remarcat și gimnastele: Oprea Ela (CS Dinamo Bucuresti), medaliată și ea la toate aparatele, Traicu Erika (CS Farul Constanța), Mărioara Ana (CS Dinamo București) și Alexandru Adelina (LPS Galați). În cadrul probelor pe echipe, câștigătorii au fost: SCM Bacău, CSS Petrolul Ploiești și CSS G Focșani.

“Competiția s-a dovedit un adevarat regal, atât din punct de vedere sportiv, iar aici mă refer la calitatea execuțiilor și la numărul mare de participanți, cât si în plan organizatoric, sponsorii fiind foarte generoși. Pentru noi, această întrecere a constituit un test foarte util înaintea Campionatelor Naționale de Juniori ce vor avea loc săptămâna aceasta, la Buzău”, a declarat antrenorul SCM Bacău, Cornel Agop.

În cadrul probelor de nivel 2, sportiva cea mai medaliata a fost Ana Maria Bărbosu, obținând 4 medalii de aur la probele individuale: bârnã, paralele, sãrituri si individul compus și o medalie de argint la sol. Alte junioare de nivel 2 care au obținut performanțe foarte bune în cadrul probelor individuale au fost: Cazan Miruna (CS Dinamo București), Petre Amalia și Oprea Evelina (CSS 1 Constanța) și Damian Rut Naomi și Trestianu Iulia (CSS G Focșani). Echipele câștigătoare în cadrul probelor de nivel 2 au fost: CSS G Focșani, CSS 1 Constanța și CS Dinamo București.

„Când am pornit acum șase ani la drum, am considerat organizarea acestui concurs ca o datorie față de orașul meu și clubul în care am făcut primii pași către înalta performanță în domeniul gimnasticii. Putem spune, acum, că această competiție a devenit o tradiție pentru iubitorii gimnasticii din România.Văd concursul ca pe o șansă oferită micilor gimaste, de a-și etala bagajul tehnic acumulat de-a lungul antrenamentelor zilnice, astfel încât, să pășească mai sigur pe acest drum către înalta performanță”, a declarat Andreea Răducan.

Andreea Răducan a organizat evenimentul în parteneriat cu Clubul Școlar Sportiv Bârlad și a beneficiat de sprijinul Direcției pentru Sport a Județului Vaslui, al Asociației pentru Gimnastică Vaslui, al Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, precum și al Federației Române de Gimnastică.
Evenimentul nu ar fi fost posibil fără implicarea partenerilor: BCR, partenerul oficial al ediției de anul acesta, Brenntag, Yves Rocher, Fundația Olimpică Română și Țiriac Auto.

Clasamentul la nivel I:
Echipe:
I. SCM Bacău: Iacob Daria, Năsturaș Gabriela, Colbu Lea, Brâncoveanu Anda
II. CSS Petrolul Ploiești: Matei Mara Cătălina, Matei Alexandra Roberta, Libiu Corina Gabriela, Samson Paula Mădălina
III. CSS G Focșani: Istrate Gabriela, Melinteanu Denisa, Melinteanu Larisa, Condrea Octavia
Individual Compus:
I. Puflea Amalia – CSS Bârlad
II. Oprea Ela – CS Dinamo București
III. Mărioara Ana – CS Dinamo București
III. Traicu Erika – CS Farul Constanța
Sărituri
I. Puflea Amalia – CSS Bârlad
II. Oprea Ela – CS Dinamo București
III. Colbu Lea – SCM Bacău
III. Alexandru Adelina – LPS Galați
Paralele:
I. Puflea Amalia – CSS Bârlad
II. Traicu Erila – CS Farul Constanța
III. Ciju Andreea – CS Farul Constanța
III. Oprea Ela – CS Dinamo București
Bârnă:
I. Puflea Amalia – CSS Bârlad
II. Oprea Ela – CS Dinamo București
III. Traicu Erika – CS Farul Constanța
III. Alexandru Adelina – LPS Galați
Sol:
I. Puflea Amalia – CSS Bârlad
I. Oprea Ela – CS Dinamo București
III. Matei Mara Cătălina – CS Petrolul Ploiești
III. Mărioara Ana – CS Dinamo București
(nu a existat locul II)

Clasamentul la nivel II:
Echipe:
I. CSS G Focșani: Damian Rut Naomi, Trestianu Iulia, Bărbosu Ana Maria, Palade Andreea
II. CSS 1 Constanța: Preda Andreea, Oprea Evelina, Popa Nicoleta, Petre Amalia
III. CS Dinamo București: Stupineanu Isabel, Costea Bianca, Gafița Teofana, Cazan Miruna
Individual Compus:
I. Bărbosu Ana Maria – CSS G Focșani
II. Cazan Miruna – CS Dinamo București
III. Petre Amalia – CSS 1 Constanța
Sărituri:
I. Bărbosu Ana Maria – CSS G Focșani
II. Trestianu Iulia – CSS G Focșani
III. Damian Rut Naomi – CSS G Focșani
III. Cazan Miruna – CS Dinamo București
Paralele:
I. Bărbosu Ana Maria – CSS G Focșani
II. Oprea Evelina – CSS 1 Constanța
III. Petre Amalia – CSS 1 Constanța
III. Cazan Miruna – CS Dinamo București
Bârnă:
I. Bărbosu Ana Maria – CSS G Focșani
II. Petre Amalia – CSS 1 Constanța
III. Oprea Evelina – CSS 1 Constanța
III. Duzi Alexandra Cristina – CS Farul Constanța
Sol:
I. Trestianu Iulia – CSS G Focșani
II. Damian Rut Naomi – CSS G Focșani
II. Bărbosu Ana Maria – CSS G Focșani
II. Cazan Miruna – CS Dinamo București

Despre Cupa de Gimnastică Andreea Răducan
Cupa de Gimnastică Andreea Răducan a luat naștere în 2011, concursul fiind organizat cu scopul de a aduce spiritul marilor competiții internaționale în mijlocul micuțelor gimnaste. Competiția este organizată chiar de campioana olimpică și mondială Andreea Răducan în orașul său natal, Bârlad. Cu ocazia ultimelor 5 editii, peste 500 de gimnaste au avut ocazia de a concura în cadrul acestei competiții. Cupa Andreea Răducan este inclusă în calendarul național sportiv de către Federația Română de Gimnastică.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.