Bârlad: Planetariul Muzeului „Vasile Pârvan” vă invită la noul spectacol documentar de astronomie „Jurnalul unui Miliard de Sori”!

0

Un nou spectacol la planetariul din Bârlad

Muzeul „Vasile Pârvan” a achiziţionat un nou spectacol de planetariu ce poartă numele: „Jurnalul unui Miliard de Sori” (Journey to a Billions Suns).

Noul spectacol de planetariu a fost achiziţionat de către Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad pentru departamentul de astronomie, cu prilejul aniversării a şapte ani de la inaugurarea planetariului.

„Jurnalul unui Miliard de Sori”, aşa cum este numit acest spectacol de planetariu, prezintă o frumoasă călătorie prin galaxia noastră. Plecând de la obiectele din Sistemul Solar până la o deplasare îmaginară cu viteza luminii spre cele mai importante stele, care pot fi observate şi cu ochiul liber în nopţile senine de iarnă.

nd_billion-suns_07 nd_billion-suns_09 soyuz-kourou-gaia-mission-billionsuns-media-e1391031998748

De asemenea, tot în această prezentare, se oferă informaţii despre cea mai nouă misiune operată de către Agenţia Spaţială Europeană: GAIA. Acesta este un telescop spaţial ce are ca principal obiectiv realizarea unei hărţi tridimensionale de mare precizie a galaxiei noastre, şi de a descoperi noi informaţii despre originea Căii Lactee.

Spectacolul de planetariu se adresează în special elevilor, studenţilor şi tuturor celor pasionaţi de astronomie şi de ştiinţă. Cei interesaţi de noua achiziţie pot viziona acest spectacol de planetariu începând cu data de 06 Decembrie 2016. Reamintim că spectacolele de planetariu se desfăşoară în fieacare zi de marţi până sâmbătă, cu proiecţii la orele 11.00, 13.00 şi 15.00. Pentru un spectacol de planetariu este necesar un minim de 20 persoane, preţul biletului este 4 lei. Relaţii şi programări la numărul de telefon: 0335 42 88 08

Mircea Mamalaucă, Directorul Muzeului „Vasile Pârvan” Bârlad

Dumitru Ciprian Vîntdevară, Muzeograf al Planetariului și Observatorului Astronomic al Muzeului „Vasile Pârvan” Bârlad

Website: www.astrobarlad.wordpress.com și www.muzeuparvan.ro

Facebook: www.facebook.com/astrobarlad

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.