Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Bârlad intră în campania „Orașe Curate”

0

Orașe Curate, campania itinerantă ECOTIC, dedicată colectării echipamentelor electrice și electronice uzate din mediul urban, face o nouă oprire în orașul Bârlad.

În perioada 2 – 6 iulie 2018, ECOTIC în parteneriat cu Ministerului Mediului, APM Vaslui, Primăria Municipului Bârlad și Priscom Bârlad, încurajează cetățenii să predea corect spre reciclare deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE), urmând ca pentru predarea unui deșeu de minim 5kg cumulate, să primească un premiu instant.

Centrele de colectare sunt amplasate după cum urmează:

  • Esplanada Piața (zona Florăriei)

  • Piața Mică (str. Epureanu, nr. 40)

  • Intersecții zona Confecții (Carbochim)

Programul este luni, miercuri și vineri între orele 9:00 – 11:00 și 15:00 – 17:00.

Totodată, locuitorii din Bârlad pot beneficia de un serviciu gratuit. Astfel, ridicarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice mari şi voluminoase se va face de la domiciliu, în zilele de 2 și 4 iulie, în baza unei programări prealabile la numărul de telefon 0751 110 552.

Încercăm să sensibilizăm locuitorii orașului Bârlad asupra importanței colectării separate a deșeurilor reciclabile, prin activități de informare/conștientizare, încurajându-i să predea în mod selectiv deșeurile care pot fi reciclate, în special deșeuri de echipamente electrice și electronice” afirmă Adrian Prisecaru, reprezentant al Priscom Bârlad.

România, în calitate de țară membră a UE, are obligația să atingă o țintă de colectare de 45% a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) până în anul 2020. În acest sens, ECOTIC continuă eforturile de conștientizare în rândul populației.

Orașe Curate este campania ECOTIC care urmărește acest obiectiv în mediul urban. Alături de autoritățile publice și de mediu locale, ECOTIC a informat și continuă să informeze locuitorii din zeci de orașe din toată țara asupra necesității colectării DEEE, punând la dispoziție puncte de colectare specializate.

În 2017 și în prima parte a lui 2018, ECOTIC a desfășurat 31 de campanii care au informat aproximativ 320.000 de persoane și au dus la colectarea a 50 de tone DEEE.

Pentru mai multe detalii: www.ecotic.ro.

………………………………..

Despre ECOTIC:

ECOTIC este prima organizație a producătorilor și importatorilor de echipamente electrice și electronice (EEE) din România, fondată în anul 2006, care pune la dispoziție gratuit recipienți pentru colectarea separată a deșeurilor de echipamente electronice de mici dimensiuni și baterii, precum și preluarea gratuită a echipamentelor voluminoase de la sediul firmei sau de la domiciliu. Pentru mai multe detalii transmiteti un e-mail la logistica@ecotic.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.