Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Bârlad: Conferință. Săptămâna Mondială a Spațiului Cosmic

0

Departamentul de astronomie din cadrul Muzeului Vasile Pârvan din Bârlad va organiza sâmbătă, 07 Octombrie 2017, ora 11.30, o conferinţă publică cu prilejul Săptămânii Mondiale a Spaţiului Cosmic. O să îl avem ca invitat special pe domnul Cristian Român, senior editor la revista Ştiinţă şi Tehnică. Activitatea se va desfăşura la sediul central al muzeului, Str. „Vasile Pârvan” nr.1.

Despre Săptămâna Mondială a Spaţiului Cosmic (World Space Week)

Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite a declarat în anul 1999 că Săptămâna Mondială a Spaţiului Cosmic va avea loc în fiecare an în aceeaşi perioada: 04 – 10 Octombrie, aceste date marcând două evenimente: 04 Octombrie 1957 – lansarea primului satelit artificial, Sputnik 1 (anul acesta se împlinesc 60 de ani de la acest moment), deschizând astfel calea spre explorarea spaţiului şi 10 Octombrie 1967 – Semnarea Tratatului privind principiile care guvernează activităţile statelor în domeniul explorării şi utilizării paşnice a spaţiului cosmic, inclusiv a Lunii şi a celorlalte corpuri cereşti.

De asemenea, în seara zilei de 07 Octombrie 2017, orele 19.30 – 21.30, o să organizăm observaţii astronomice în stradă, în zona parcului „Victor Ion Popa” (la strada principală).

Precizăm că activitatea de observaţii astronomice în stradă se va desfăşura numai dacă cerul va fi senin!

Mai multe detalii găsiţi pe pagina de Facebook a planetariului şi observatorului astronomic.

 

Website: www.astrobarlad.wordpress.com

Facebook: www.facebook.com/astrobarlad

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.