Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Banca de alimente Crucea Rosie se extinde!

0

“BANCA DE ALIMENTE” A CRUCII ROŞII ROMÂNE  ESTE PREZENTĂ

ÎNCEPÂND DE ASTAZI ŞI ÎN DÂMBOVIȚA ȘI NEAMȚ

Începand de astăzi, 7 decembrie, proiectul “Banca de Alimente” este prezent şi în Târgoviște și Piatra Neamț prin magazinul METRO Punct, alături de celelalte centre de distrubuție ale retelei METRO.

Banca de Alimente a Crucii Roşii Române, unul din cele mai ample proiecte sociale din ţară, va fi implementat începând cu data de 7 decembrie 2012 şi în județele Dâmbovița și Neamț, prin sprijinul METRO Cash&Carry România.

Banca de Alimente a fost lansată la 26 septembrie 2009 ca o soluţie imediată de ajutorare a persoanelor fără venituri sau cu venituri reduse. Proiectul presupune colectarea de alimente greu perisabile în magazinele partenere ale Băncii de Alimente, stocarea lor în depozitele Crucii Roşii şi apoi distribuirea acestora către persoanele vulnerabile. In cei 3 ani de activitate, 81. 774 de familii nevoiaşe au fost ajutate cu aproximativ  554 de tone de alimente. Un pachet cu alimente cântăreşte 12 kg şi conţine: ulei, zahăr, faină, mălai, orez, paste făinoase, conserve de carne sau peşte, conserve de legume şi alte produse alimentare greu perisabile. În toate etapele de desfăşurare ale proiectului au voluntariat 11.392 de persoane, care au dăruit 90.050 de ore din timpul lor.

METRO Cash&Carry Romania s-a implicat în implementarea proiectului Banca de Alimente încă de la început, prin toate magazinele sale din țară, precum și prin donarea unei mașini Ford Tranzit Furgon care asigură transportul alimentelor.

Prin Banca de Alimente a Crucii Rosii, printr-un simplu gest, fiecare dintre noi poate să ofere ajutor celor care nu-şi pot procura singuri hrana. Invităm cetăţenii din Dâmbovița și Neamț, clienti ai magazinului Metro, să fie generosi! Impreuna hranim un vis: o lume fară foame!”, a declarat doamna Mihaela Geoană, Preşedintele Crucii Roşii Române.

Implicarea METRO Cash&Carry România în proiectul Banca de Alimente Crucea Roşie Română reprezintă un act firesc în activitatea companiei privind susţinerea comunităţii locale şi prin astfel de acţiuni umanitare. Încă de la debutul programului în România (Septembrie 2009), ne-am alăturat Crucii Roşii, acum prin toate cele 32 magazine ale reţelei METRO România, din dorinţa de a dezvolta împreună această iniţiativă deosebit de importantă. De altfel, avem încrederea că ai noştri clienţi vor fi alături de noi şi în această acţiune, şi vom putea contribui împreună la atingerea dezideratului propus.” a declarat Adina Tîmplaru, Head of Corporate Communications METRO Cash&Carry România. 

 

Tot începand de astăzi, 7 decembrie 2012, proiectul Banca de Alimente va fi implementat și în celelalte magazine METRO Punct din Satu Mare, Buzău, Pitești și Turda.

Societatea Naţională de Cruce Roşie din România este o organizaţie umanitară membră a Federaţiei Internaţionale de Cruce Roşie şi Semiluna Rosie, auxiliară autorităţii publice în probleme umanitare şi abilitată prin lege să asigure asistenţă umanitară în caz de dezastre şi să vină în sprijinul persoanelor vulnerabile.Umanitatea, Imparţialitatea, Neutralitatea, Independenţa, Voluntariatul, Unitatea şi Universalitatea sunt Principiile Fundamentale ale Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie pe care Crucea Roşie Română se bazează în acţiunile sale de 136 de ani. În anul 2011, Crucea Roşie Română a spijinit la nivel naţional, prin proiectele pe care le-a desfăşurat, un număr de 402.701 de familii şi persoane singure. Mai multe informatii pe: www.crucearosie.ro

METRO Cash & Carry România este parte integrantă a METRO Cash & Carry Internaţional şi a fost lansată oficial în România în luna octombrie a anului 1996, prin deschiderea primului centru de distribuţie, în Bucureşti. Astăzi, reţeaua numără 32 de magazine în 24 de oraşe. Distribuţia naţională a magazinelor METRO România este următoarea: 5 centre în Bucureşti, câte 2 centre în Braşov, Constanţa, Timişoara şi Piteşti şi câte un centru în fiecare din următoarele oraşe: Cluj, Bacău, Iaşi, Craiova, Baia Mare, Galaţi, Ploieşti, Oradea, Sibiu, Suceava, Tg. Mureş, Arad, Deva, Brăila, Satu Mare, Piatra Neamţ, Buzău, Târgovişte şi Turda. Informaţii suplimentare pe: www.metro.ro.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.