Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

BACĂU: Concurs de idei „Colour Up” pentru scări pietonale din zona „Cascada”

0

Fundația Comunitară Bacău lansează concursul de idei „Colour Up”: realizare identitate vizuală scări pietonale zona „Cascada”

Scările pietonale din zona « cascada » din Bacău sunt legătura zonei centrale a municipiului cu zona verde de agrement și activități sportive, amplasată în apropierea stadionului municipal.

Gradul avansat de degradare a finisajelor cât și lipsa unei identități vizuale adecvate pentru acest spațiu duc la o atractivitate scăzută pentru bacauani și rup legătura dintre două spații verzi majore învecinate Parcul Cancicov și zona de agrement.

logo fcb

Regulament de organizare

1. Dispozitii generale

– Concursul de idei reprezintă modalitatea prin care căutăm și selectăm solutia/solutiile optime. Selectarea se va face pe baze concurențiale, de către un juriu, cu acordarea unui premiu concurentului câștigător
– După modul de organizare, concursul este public

2. Concursul este finanțat de către Fundatia Comunitară Bacău din Fondul „aCORDD pentru Bacău” cu suma în valoare de 5000 lei. 1000 lei vor fi atribuiti ca premiu autorului soluției selectate de juriu, iar 4000 lei vor fi alocați pentru implementarea proiectului.

http://fundatiacomunitarabacau.ro/programe/cordd/https://www.facebook.com/Acord-pentru-Bacau

3. Organizarea concursului :

– Data lansării : 28.04.2016
– Ultima dată de înscriere a participantilor : 27.05.2016 ora 16.00 pe baza unei cereri scrise adresate Fundatiei Comunitare Bacau pe email la cordd.bc@gmail.com
– Participanții au dreptul de a cere organizatorului lămuriri cu privire la tema program și regulamentul concursului, numai în scris la email-ul cordd.bc@gmail.com pana la data limita 03.06.2016.
– Data limita de depunere a solutiilor 01.07.2016 ora 16.00 în format electronic la adresa de email : cordd.bc@gmail.com
– Jurizarea lucrărior 02.07.2016 – 08.07.2016 pe baza criteriilor de jurizare.
– Componenta juriului va fi anunțată la o dată ulterioară.

4. Criterii de evaluare a soluțiilor:

1. Valoarea expresiei plastic-arhitecturale a propunerii
2. Gradul de adecvare a propunerilor la cerintele temei
3. Calitatea prezentării proiectului
4. Costul de implementare a soluției

Tema de proiectare

Prezenta tema de concurs explicitează dorința de a transorma scările pietonale din zona « Cascada » dintr-un spațiu de trecere fără personalitate într-un reper vizual al orasului.

Scopul concursului vizează selectarea celei mai bune soluții pentru transformarea acestui spațiu, prin realizarea unei imagini ce va fi implementată pe contratreptele din zona mai sus amintită. Imaginea va trebui să poată fi percepută atât secvential prin parcurgerea trepetelor cât și în totalitate, printr-o imagine de ansamblu a scărilor.

Modalitatea grafică de prezentare a soluțiilor este la alegerea concurentilor și va fi insoțită de o estimare a costurilor de realizare, cât și a modalitătilor tehnice de implementare a acestora
Modalitatea de prezentare a planșei/planșelor de prezentare cat și suportul de predare vor fi comunicate participanților după confirmarea înscrierii acestora.

CONCURS FINANȚAT PRIN FONDUL „aCORDD pentru Bacău”

„aCORDD pentru Bacău” este un fond construit de către antreprenori locali, parteneri ai programului și membri în comunitatea CORDD (Comunitatea Oamenilor Responsabili pentru Dezvoltare Durabilă).

Ei sunt cei care cred că o afacere de succes înseamnă mai mult decât profit financiar și își asumă rolul de a construi oportunități de dezvoltare a comunității în care trăiesc. Ei sunt partenerii comunității!
„aCORDD pentru Bacău” face parte din programul național Card Comunitar
-mijloc și rețea pentru dezvoltarea cetățeniei active –

Programul Card Comunitar este relansat într-o altă dimensiune în cadrul Fondului ONG din România coordonat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC). În cadrul proiectului lansat la data de 1 martie 2015, implementarea activităților se bazează pe o colaborare strânsă a Fundațiilor Comunitare din Odorheiu Secuiesc, ca și coordonator al proiectului, Bacău, Iași, Prahova, Oradea și Ferencváros (Ungaria). *Proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.