Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

BACĂU: 19000 lei pentru proiecte ale liceenilor

0

19000 LEI PENTRU LICEENI / Echipa YouthBank Bacău anunță lansarea Fondului de finanțare YouthBank.

Programul este implementat în Bacău de către Fundația Comunitară Bacău, iar la nivel național este coordonat de către Asociația pentru Relații Comunitare în parteneriat cu BRD- Groupe Société Générale. BRD-Groupe Société Générale susține programul prin dublarea sumei strânse de echipa YouthBank Bacău din care vor fi finanțate proiecte cu impact în comunitate inițiate de liceeni.

Activitățile YouthBank România sunt incluse în “YouthBank Academy: Soluții durabile pentru implicarea tinerilor în viața comunității” proiect finanțat prin granturile SEE2009 –2014, în cadrul Fondului ONG în România cu suma de75.000 de euro.

Pentru informații oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesați www.eeagrants.org.

fundatia comunitara bacau

Ce este Fondul YouthBank?

În perioada octombrie 2014 – februarie 2015, liceenii din echipa YouthBank Bacău au desfăşurat mai multe activităţi de mobilizare de resurse din comunitatea bacauană. Din banii mobilizaţi astfel a fost creat fondul disponibil pentru această rundă de finanţare. Acest fond este în valoare de 19.000 lei și va fi alocat în urma unui concurs de proiecte, suma maximă care poate fi acordată unui proiect fiind de 2000 lei.

Ce finanțăm?

Credem în potențialul tinerilor de a veni cu idei de proiecte revoluționare, idei care să îmbunătățească lumea și care să schimbe mentalități.  Sunt încurajate în special proiectele care identifică, mobilizează și generează  și alte resurse din comunitate.  Proiectele propuse pot acoperi orice domeniu, de la activități sportive, artă, ecologie, la sanătate cu condiția ca activitățile derulate: să raspundă într-un mod inovator unor nevoi identificate la nivelul comunității; să permită obținerea unor rezultate clare, vizibile;  să aibă un impact pe termen lung;  să ofere condiții sigure de petrecere a timpului liber pentru tineri; să fie antrenante și plăcute.

Cum finanțăm?

Pentru a putea solicita finanțare, tinerii trebuie să fie liceeni din Bacău și să facă parte dintr-o echipă (minim 3 persoane) care va fi responsabilă de conceperea ideii de proiect și implementarea acestuia. Este încurajată, în mod special, formarea de echipe mixte de tineri din punct de vedere al etniei și al genului.

Formularele și regulamentul de finanțare pot fi descărcate de pe pagina www.bacau.youthbank.ro

Toate propunerile de proiecte primite până la data limită a concursului de finanțare vor fi analizate și evaluate de echipa programului YouthBank Bacău în baza unor criteria de eligibilitate. Proiectele care îndeplinesc toate criteriile de eligibilitate vor fi acceptate pentru a fi incluse în procesul de selecție. Vor primi punctaje și vor fi finanțate în ordinea punctajului obținut, până la limita epuizării fondului YouthBank.

Cine suntem?

YouthBank este un program de voluntariat ce încurajează responsabilizarea tinerilor, inițiativa civică și contribuie la dezvoltarea comportamentului filantropic al acestora. YouthBank oferă tinerilor un cadru în care ei să lucreze împreună și să ia decizii privind comunitatea din care fac parte.

Asociația pentru Relații Comunitare a inițiat în România în anul 2006 programul YouthBank,

Adaptând și dezvoltând cu sprijinul Fundaiței Comunitare din Irlanda de Nord un model de implicare a tinerilor în viața comunității prin acordarea de finanțări locale.

Programul a fost pus în practică în etapa pilot în Cluj Napoca ,fiind continuat și dezvoltat local de către Fundația Comunitară Cluj începând cu anul 2008. Din 2009, Asociația pentru Relații Comunitare a sprijinit extinderea și consolidarea unei rețele de parteneri locali și echipe locale YouthBank în 15 comunități.

În prezent, programul se derulează în AlbaIulia, Bacău, Baraolt, București, Cluj Napoca, Făgăraș, Iași, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Ploiești, Reghin, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Timișoara, Tîrgu Mureș, pe baza unui set comun de principi și standarde agreate de către partenerii locali și naționali ai programului.

Parteneri locali: Cora, Pambac, Dedeman, Grafit Invest, SCC Romania, Barrier

Calendarul concursului de finanțare:

  • Primirea aplicațiilor 10 martie- 27 martie

  • Preselecția aplicațiilor 28 martie – 29 martie

  • Consultanță proiecte 30 martie – 31 martie

  • Interviuri 1 aprilie – 2 aprilie

  • Selecția aplicațiilor 3 aprilie  – 4 aprilie

  • Anunțarea proiectelor finanțate – 5 aprilie

  • Perioada de implementare – 12  aprilie- 12 iunie

fundatiacomunitarabacau.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.