Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Azi actiune de curatenie la Galati

0

Fundaţia Cuvântul Întrupat vă invită la acţiunea “Implicat pentru un cartier curat”

În data de 29 septembrie 2012, Fundaţia Cuvântul Întrupat va organiza o acţiune de curăţenie în zona Valea Oraşului din Galați pentru a marca Ziua Internaţională a Curăţeniei şi pentru a încuraja spiritul civic şi importanţa implicării în comunitate a fiecărei persoane.

Personal şi voluntari ai fundaţiei, copii, adolescenţi şi familii susţinute prin proiectele noastre, ne-am dat întâlnire sâmbătă, de la 9.45, la sediul nostru din strada Dogăriei, numarul 111. De aici, înarmaţi cu saci de plastic şi cu dorinţa de a face cartierul în care locuim mai curat, ne vom împărţi pe grupe şi pe zone de lucru şi, pentru câteva ore, ne vom bucura că putem să ne aducem contribuţia la a avea un oraş mai frumos. De asemenea, sunt invitaţi să ni se alăture firme, instituţii, locuitori din zonă.

“În ultimii ani, Cuvântul Întrupat s-a implicat periodic în astfel de acţiuni în oraş. De multe ori, când oamenii se gândesc la acest cartier, văd în primul rând lipsuri, nevoi, sărăcie. Noi, de principiu, nu începem cu ceea ce nu avem, ci cu ceea ce avem. În cartierul acesta sunt oameni. Sunt oameni harnici. Sunt oameni care vor un cartier cu care să se mândrească şi lucrăm împreună pentru a realiza această dorinţă. Şi pentru că nu cultivăm o comunitate dependentă, reciprocitatea este una din aşteptările noastre. Dacă primeşti un lucru – fie o haină, fie rechizite – trebuie şi să faci ceva în schimb, să plăteşti cumva. Ne-am făcut un principiu în acest sens şi încercăm să îl aplicăm în demersul nostru educativ cu copiii şi nu numai. Dealtfel, ce poate fi mai relevant când vorbim despre a-i învăţa pe copii, dacă nu a face, a lucra, a-ţi aduce aportul cot la cot cu ei ?!”, David Chronic, coordonator regional, Cuvântul Întrupat.

Vrem să mulţumim conducerii Serviciului Public Ecosal Galaţi pentru sprijinul oferit în organizarea acţiunii şi altor susţinători care, deşi au ţinut să rămână anonimi, sperăm să poată vedea importanţa implicării lor.

Credem că a lucra împreună, a înţelege că avem responsabilităţi ca membri ai aceleiaşi comunităţi şi a alege să ni le asumăm, ne va ajuta să realizăm mult mai multe decât dacă am rămâne pasivi sau am acţiona singuri.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.