Azi actiune de curatenie la Galati

0

Fundaţia Cuvântul Întrupat vă invită la acţiunea “Implicat pentru un cartier curat”

În data de 29 septembrie 2012, Fundaţia Cuvântul Întrupat va organiza o acţiune de curăţenie în zona Valea Oraşului din Galați pentru a marca Ziua Internaţională a Curăţeniei şi pentru a încuraja spiritul civic şi importanţa implicării în comunitate a fiecărei persoane.

Personal şi voluntari ai fundaţiei, copii, adolescenţi şi familii susţinute prin proiectele noastre, ne-am dat întâlnire sâmbătă, de la 9.45, la sediul nostru din strada Dogăriei, numarul 111. De aici, înarmaţi cu saci de plastic şi cu dorinţa de a face cartierul în care locuim mai curat, ne vom împărţi pe grupe şi pe zone de lucru şi, pentru câteva ore, ne vom bucura că putem să ne aducem contribuţia la a avea un oraş mai frumos. De asemenea, sunt invitaţi să ni se alăture firme, instituţii, locuitori din zonă.

“În ultimii ani, Cuvântul Întrupat s-a implicat periodic în astfel de acţiuni în oraş. De multe ori, când oamenii se gândesc la acest cartier, văd în primul rând lipsuri, nevoi, sărăcie. Noi, de principiu, nu începem cu ceea ce nu avem, ci cu ceea ce avem. În cartierul acesta sunt oameni. Sunt oameni harnici. Sunt oameni care vor un cartier cu care să se mândrească şi lucrăm împreună pentru a realiza această dorinţă. Şi pentru că nu cultivăm o comunitate dependentă, reciprocitatea este una din aşteptările noastre. Dacă primeşti un lucru – fie o haină, fie rechizite – trebuie şi să faci ceva în schimb, să plăteşti cumva. Ne-am făcut un principiu în acest sens şi încercăm să îl aplicăm în demersul nostru educativ cu copiii şi nu numai. Dealtfel, ce poate fi mai relevant când vorbim despre a-i învăţa pe copii, dacă nu a face, a lucra, a-ţi aduce aportul cot la cot cu ei ?!”, David Chronic, coordonator regional, Cuvântul Întrupat.

Vrem să mulţumim conducerii Serviciului Public Ecosal Galaţi pentru sprijinul oferit în organizarea acţiunii şi altor susţinători care, deşi au ţinut să rămână anonimi, sperăm să poată vedea importanţa implicării lor.

Credem că a lucra împreună, a înţelege că avem responsabilităţi ca membri ai aceleiaşi comunităţi şi a alege să ni le asumăm, ne va ajuta să realizăm mult mai multe decât dacă am rămâne pasivi sau am acţiona singuri.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează