Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ateliere Fără Frontiere și BRD donează 135 de calculatoare pentru îmbunătățirea rezultatelor la evaluarea națională

0

Asociația Ateliere Fără Frontiere dotează cu 135 de calculatoare, 9 unități de învățământ din Călărași, Botoșani, Giurgiu, Teleorman și Vaslui. Aceste județe înregistrează printre cele mai mici medii la evaluarea națională, iar prin programul Tech Kites, susținut financiar de BRD – Groupe Société Générale, Ateliere Fără Frontiere propune, astfel, îmbunătățirea performanței școlare.

Unitățile de învățământ au în vedere implementarea de soluții remediale, cu sprijinul calculatoarelor și au fost selectate din județele cu cele mai slabe rezultate la evaluarea națională (2020), de către Uniunea Profesorilor de Informatică din România – o organizație ce sprijină dezvoltarea competențelor digitale în școli, prin programe dedicate atât elevilor, cât și profesorilor.

Pentru pregătirea copiilor, profesorii din 8 școli gimnaziale și 1 liceu beneficiază de 135 de computere perfect funcționale (unități centrale, monitoare, periferice și sisteme de operare), care vor facilita accesul la modulele dedicate pentru teste, teme, conferințe online și rapoarte de activitate, cu scopul final de a contribui la îmbunătățirea rezultatelor obținute la evaluarea națională, ce are loc la finalul ciclului gimnazial.

„Calculatoarele recondiționate în atelierul nostru asigură continuitatea procesului educațional și contribuie la ameliorarea rezultatelor școlare, ridicând barierele tehnice pentru profesori și elevi. Ne bucurăm să avem încrederea partenerilor noștri de cursă lungă, BRD – Groupe Société Générale, care sprijină reducerea decalajului în educație.”, a declarat Damien Thiery, Director General al Ateliere Fără Frontiere.

Toate computerele donate în cadrul programului Tech Kites, aflat la a doua ediție, au fost deja livrate în județul Călărași – la Școala Gimnazială nr. 1 Radu Vodă, structura Lupșanu, în județul Botoșani – la Școala Profesională „Sfântul Apostol Andrei” din Smârdan și Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” din Botoșani, în județul Giurgiu – la Școala Gimnazială nr. 1 din Săbăreni, în județul Teleorman – la Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” din Alexandria și Școala Gimnazială „Zaharia Stancu” din Roșiorii de Vede și în judetul Vaslui – la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Oșești, Liceul Tehnologic din Puiești și Școala Gimnazială nr. 1 din Hoceni.

BRD – Groupe Société Générale, partener principal al programului Tech Kites, susține de peste 10 ani programele Ateliere Fără Frontiere. Flavia Popa, Secretar General al BRD – Groupe Société Générale, a declarat: „În această perioadă dificilă, rolul sistemului educativ este extrem de important, cu atât mai mult cu cât școala s-a mutat online, iar accesul la tehnologie a devenit vital. Propunerea partenerilor noștri de la AFF, cu privire la obiectivele celei cea de-a doua ediții Tech Kites, a venit, astfel, firesc, pentru că nu ne putem gândi la un viitor sustenabil fără să ne gândim la investiția în educație.”

Tech Kites este un program național, parte din platforma de donații de calculatoare pentru educație EduClick, a asociației Ateliere Fără Frontiere. Toate echipamentele donate prin programele asociației sunt recondiționate în atelierul de inserție socio-profesională reconect, în care lucrează persoane aflate în mare dificultate, la colectarea de echipamente IT uzate, la testarea, sortarea și pregătirea lor pentru reutilizare.

Despre BRD – Groupe Société Générale

BRD – Groupe Société Générale operează o reţea de 648 de unităţi. BRD ocupă o poziţie importantă pe piaţa românească a instrumentelor de plată fără numerar, cu aproximativ 2,4 milioane de carduri şi o reţea de acceptare de aproximativ 29 000 POS-uri şi aproape 1 500 ATM-uri. Activele totale ale băncii erau, la finalul anului 2019, de 55,9 miliarde RON.

BRD face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare. Grupul are 149.000 de angajaţi în 67 de ţări şi peste 31 de milioane de clienţi în întreaga lume, în trei activităţi-cheie:

  •  Retail banking în Franţa
    •    Retail banking internaţional, Asigurări şi Servicii financiare pentru companii
    •    Global Banking şi Soluţii pentru Investitori

www.brd.rofacebook 

Despre Ateliere Fără Frontiere

Ateliere Fără Frontiere este o organizație non-profit pentru reintegrarea socială, profesională și civică a persoanelor vulnerabile, excluse și marginalizate, parte din SOS Group – International action, o rețea globală ce lucrează pentru atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă.

Ateliere Fără Frontiere a creat 3 întreprinderi sociale de inserție prin activitatea economică – reconect, remesh și ferma bio&co, în care oferă servicii personalizate de acompaniere socială, consiliere pentru inserție, psihoterapie și acompaniere pedagogică pentru formarea de competențe persoanelor care cumulează multiple dificultăți la angajare. www.atelierefarafrontiere.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.