Atelier de Lucru Manual @MaiBine la Iasi, 15 octombrie 2011

0

Sâmbătă, 15 octombrie 2011, Asociatia Mai Bine va invita la atelierul de lucru manual Redu Consumul, Reutilizează, Reciclează, cu trei ore de activități creative și recreative, de la orele 14 și 17, la Librăria Cărturești, str. Tudor Vladimirescu nr. 2, etaj 2, Iasi. Accesul la atelier este gratuit, iar participanții se pot înscrie trimițând un e-mail cu o scurtă motivație, ocupația, vîrsta și datele de contact către adresa contact@maibine.eu. Ulterior veți primi un mail de confirmare. Numărul de locuri disponibile este 20. Limita minimă de vârstă pentru participanți este de 14 ani.

În cadrul acestui atelier vom reutiliza și recicla deșeuri de hârtie, transformându-le în obiecte decorative sau de utilitate precum bijuterii, inele pentru șervete, pungi de hartie, plicuri pentru cadouri, suporturi și vase din hârtii etc. Astfel, într-o atmosferă informală și prietenoasă împărtășim tehnici și idei creative și, mai ales, învățăm cum prin gesturile mici de zi cu zi putem reduce consumul, reutiliza și recicla.

Materialele folosite în cadrul activităților de lucru manual sunt puse la dispoziție de către organizatori, iar obiectele realizate vor fi valorificate ulterior de către Asociația Mai Bine. Participanții vor avea ocazia de a se deplasa de la o masă de lucru la alta, pentru a exersa fiecare activitate și pentru a opta pentru cea care li se potrivește sau îi atrage mai mult.


De-a lungul anului 2011 sunt organizate 10 ateliere de lucru manual, în a treia sâmbătă din fiecare lună (cu excepția lunilor de vacanță iulie și august). Scopul atelierelor este de a crea și confecționa produse cu utilitate, în baza a trei principii ecologice importante: reducerea consumului, reutilizarea și reciclarea.

Atelierele de lucru manual fac parte din ediția a cincea a proiectului IaȘi Reciclează, implementat de Asociația Mai Bine și Asociația TERIS, în parteneriat cu organizația Recolamp. Proiectul IaȘi Reciclează este una dintre cele mai mari campanii de sensibilizare a populaţiei ieşene cu privire la importanţa protejării mediului natural iniţiată de societatea civilă la nivel local.


Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează